Рада прийняла за основу законопроект проти викрадачів автомобілів

Документ розроблений з метою удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортними засобами.

Верховна Рада 14 липня прийняла за основу проект Закону № 3301 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом”. Про це повідомляється на сайті ВР.

Документ розроблений з метою удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортними засобами.

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції статтю 290 Кримінального кодексу, передбачивши відповідальність за незаконне внесення змін, підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера транспортного засобу, яким незаконно заволоділи, його реалізацію, а також створення чи утримання місць, в яких здійснюється переховування, розукомплектування чи переобладнання таких транспортних засобів. Частиною другою цієї статті передбачається відповідальність за вчинення вищезазначених злочинів організованою групою або злочинною організацією.

Також прийнято за основу зміни до КУоАП щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним.

Джерело: Sud.ua

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.