В Україну рвуться виробники електрокарів

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян – повідомляє ресурс “Сегодня”.

Однак, як зазначив глава Мінінфраструктури, для того, щоб інвестори перейшли до активних дій в цьому сегменті ринку, ще потрібно прийняти закон “Про стимулювання розвитку електричного транспорту в Україні”.

Уже є зацікавлені іноземні інвестори, які готові локалізувати виробництво електромобілів в Україні. Зараз переговори на початковій стадії, оскільки потенційні інвестори чекають прийняття закону, щоб почати роботу», – сказав Омелян.

За словами міністра, інвестори готові вкладати у виробництво електромобілів, але їм потрібні гарантії розвитку ринку на 15 років.

Інтерес є високий, ми бачимо, що це може бути не одне провадження, це може бути кілька. Але умовою інвестора є чіткі законодавчі рамки, прозорий закон, який дасть їм гарантії розвитку ринку на 15 років і які ми готові надати», – сказав він.

Омелян також висловив надію, що законопроект “Про стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні” буде зареєстрований на наступному пленарному тижні, а в перебігу першого півріччя 2018 року проголосований.

Ми очікуємо, що під час наступного пленарного тижня, починаючи з понеділка, цей документ буде зареєстрований. Він пройшов вже попереднє обговорення як з керівниками фракції, так і з керівниками профільних комітетів. Є підтримка, наша задача, щоб протягом першого півріччя 2018 року він був проголосований», – сказав міністр.

Нагадаємо, в 2017 році українці придбали 2 697 легкових електромобілів, що в 2,3 рази більше, ніж в 2016 році. Однак парк автомобілів, що працюють виключно на електротязі, поповнювався в основному за рахунок імпорту техніки, що була в експлуатації.

У той же час, з 1 січня 2018 року електромобілі звільнили від ПДВ і акцизного збору. Пільговий податковий режим буде діяти рік – до 31 грудня 2018 року. Експерти очікують, що ринок електромобілів, завдяки пільгам, виросте ще у два-три рази.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.