У столиці “шахраї з АТО” атакують автовласників

У Києві з’явився новий вид шахрайства, заснований на залякуванні власників автомобілів. Про це розповів головний редактор паблік Київ Автомобільний Олексій Мкртчян.

“Вранці, 18 квітня, на редакційну пошту почали приходити листи з фотографіями від автомобілістів з різних районів Києва. Їм усім вночі прокололи колеса і до лобового скла прикріпили записку з вимогою перерахувати на розрахунковий рахунок 500 гривень. В іншому випадку загрожують подряпати повністю весь автомобіль“, – повідомив він.

У записках зазначено, що вони «…півроку провели в АТО і їм вже нічого не страшно». Номер розрахункового рахунку, зазначеного в записці, за словами Мкртчяна, є віртуальним.

«Ми пробили зранку номер карти і дізналися, що вона не прив’язана до власника», – зазначив Мкртчян.

Він рекомендує всім водіям, які постраждали від рук невідомих, звернутися в поліцію.

У свою чергу, керівник прес-служби столичної поліції Оксана Блищик повідомила, що на даний момент інформація перевіряється.

Нагадаємо, раніше про нові види шахрайства повідомили два українських банки. Ощадбанк попередив про виявлення шахрайського фішингового сайту, який майже повністю дублює офіційний сайт установи. А Приватбанк заявив про появу в мережі Instagram декількох шахрайських акаунтів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.