Електрокарів в Україні вже понад 4 тисячі

Як повідомляє AUTO-Consulting, загальний парк електромобілів, які експлуатуються в Україні, вже перевищив 4 тис. одиниць. Лише за останні 8 місяців цього року він подвоївся.

За 10 місяців ц.р. парк електромобілів збільшився на 2,4 тис. автомобілів, левову частку з яких склав б/в імпорт Nissan Leaf.

Приблизно 90% з усіх електромобілів – це Nissan Leaf першого покоління. В основному 2013-2014 років випуску. Далі з помітним відставанням йдуть електричний Ford Focus, Tesla Model S, BMW i3, Fiat 500e, Toyota RAV4 EV. Зустрічаються, але значно рідше, Nissan e-NV200, VW e-Golf, Mercedes-Benz B-Class electric, Mitsubishi i-Miev, Kia Soul EV.

У 2017 році щомісяця в Україну імпортується понад 200 електромобілів. Більше 40% – це автомобілі 2014 р.в.

Лідером за кількістю електрокарів є Київ з областю – майже 30% ринку. Далі йде Харків – 20% від поставлених електрокарів, Одеса – 18%, Дніпро – всього 6%.

За прогнозами: якщо динаміка продовжиться, то до кінця 2018 року парк електромобілів цілком може знову подвоїтися, склавши понад 8 тис. одиниць.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.