Уряд України хоче скасувати жовтий сигнал світлофора

У зв’язку з аварією 17 квітня у Кривому Розі, в результаті якої дев’ятеро людей загинули, а 21 були травмовані, Кабінет міністрів вивчає доцільність скасування жовтого сигналу світлофора.

Як повідомляє агентство “Українські новини», уряд доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури, Державному агентству автомобільних доріг “Укравтодор», Національній поліції, Державній службі з безпеки на транспорті “Укртрансбезпека» розглянути питання про скасування жовтого сигналу світлофора та в разі необхідності внести на розгляд уряду відповідний проект.

Багато країн у світі відмовляються від жовтого сигналу світлофора, має бути лише червоний і зелений і найжорсткіша відповідальність за порушення проїзду на забороняючий сигнал!», – написав на власній сторінці у “Фейсбук” заступник міністра заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Нагадаємо, 17 квітня у Кривому Розі сталося потрійне ДТП, в результаті якого загинули дев’ять осіб. Автомобіль Mazda врізався в маршрутку, яка вилетіла на зустрічну смугу і зіткнулася з автобусом, який перевозив працівників “АрселорМіттал». За даними ЗМІ, Mazda проїжджала перехрестя на блимаючий жовтий сигнал світлофора.

Співробітники Національної поліції в Дніпропетровській області затримали одного з учасників ДТП – водія автомобіля Mazda. Йому оголосили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.