Складено портрет покупця, який отримає знижку від автосалону на нове авто

Українці засумували за новими автомобілями. Цей рік, за прогнозами експертів, напевно буде кращим з продажу легкових машин за останні кілька років і перевищить показник в 100 тис. штук. Тільки за перші два місяці 2018 р з українських автосалонів виїхало 12,5 тис. новеньких автомобілів, що майже на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За словами продавців, продаж добре стартував за рахунок зростання попиту вперше за три останні кризові роки. У салони почали навідуватися клієнти, які давно збиралися, але все ніяк не наважувалися обзавестися новим автомобілем. Причому не тільки ті, котрі мріяли про покупку свого першого авто, а й ті, для кого прийшов, нарешті, час оновити власний сімейний автопарк – повідомляє Рroman.

Не секрет, що за часів економічної нестабільності у покупця на перший план виходить ціна. Проте, портрет сучасного покупця за останні роки зазнав деяких змін, які не обмежуються лише вартістю машини. А продавці, в свою чергу, стежать за трендами і знають свою цільову аудиторію напам’ять, адже це – чи не головна запорука успішних продажів.

Якщо клієнт коливається, а менеджери автосалону впевнені, що саме такий автомобіль буде покупцеві до смаку, то його «підштовхнуть» до вірного вибору привабливою знижкою, встояти перед якою буде просто неможливо!

Якщо раніше майже 85% покупців нових машин в Україні були чоловіки, які віддають перевагу – вибирати авто самостійно, то сьогодні в ходу «гендерна» рівність і колективні сімейні походи за автомобілем.

Згідно з даними автосалонів, ТОП найактивніших покупців виглядає зараз приблизно так:

-молоді люди 26-35 років, які працюють в сфері IT або спорту, які купують свій перший автомобіль вартістю $21-27 тис.;

– сімейні пари у віці від 30 років і старші, у яких з’явилася можливість покупки другої машини або просто бажаючі оновити старий автомобіль;

– чоловіки у віці 40+, які шукають заміну застарілим «колесам» у вигляді технологічних новинок імпортного автопрому;

– сучасні заможні жінки вікової категорії 35+.

За словами маркетинг-директора «Автоцентру Прага Авто на Кільцевій» Марії Дубової, нинішні продажі марки Skoda наочно демонструють захопленість клієнтів сучасними новинками, напханими високотехнологічною електронікою. Коли такий автомобіль пропонують «не за всі гроші світу», та ще й з хорошою знижкою, вибір стає очевидним, каже експерт. Причому та сама Skoda готова запропонувати нові «розумні» авто не тільки в бізнес- і преміум-сегментах, але і в рамках цілком бюджетних моделей. Наприклад, кожен третій автомобіль, проданий в січні-лютому 2018 р представляє саме цю марку.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.