Новинки автосалону в Нью-Йорку

Автосалон в Нью-Йорку вже давно перетворився із локального мотор-шоу у велику міжнародну виставку. Поточний форум, який відкрився напередодні, став продовженням тренду: провідні бренди привезли сюди новинки, які можуть стати хітами продажів далеко за океаном. Одним із головних прем’єр виставки – є невеликий кросовер Mercedes-Benz GLC Coupe, який збоку дуже схожий на BMW X4. Серед концептів найяскравішим став прототип майбутнього Lincoln Navigator, у якого в багажнику виявилася… шафа для одягу.

Mercedes-Benz GLC Coupe

Чим цікавий: черговий купе-кросовер від Mercedes в стилістиці BMW

Конкуренти: BMW X4, Audi Q5, Lexus NX

Mercedes-Benz привіз в Нью-Йорк GLC Coupe – компактний кросовер виконаний в схожій з BMW X4 стилістиці. У минулому році, нагадаємо, дебютував GLE Coupe, дуже схожий на BMW X6. Судячи по габаритах (довжина – 4,7 м, висота – 1,6 м, колісна база – 2,9 м), GLC Coupe трохи довше і трохи нижчий конкурента з Баварії. Більший у нього і обсяг багажника, який вміщує до 1600 л (проти 1400 л у X4) при складених задніх сидіннях.

У лінійці моторів нічого революційного не відбулося: тут тільки чотирициліндрові бензинові і дизельні агрегати об’ємом 2,0 літра. Дизельні версії GLC 220 d і GLC 250 d розвивають 170 і 204 к.с. відповідно, бензинові GLC – 211 і 250 кінських сил. Усі мотори агрегатуються з автоматичною коробкою передач 9G-Tronic.

Уже в базовому виконанні Mercedes-Benz GLC Coupe отримав шкіряний салон, медіасистему з камерою заднього виду, а також електропривод кришки багажника. За замовчуванням купе-кросовер оснащується пружинною підвіскою, але за доплату машину можна оснастити регульованим спортивним шасі або пневматичною підвіскою. Старт продажів в Європі відбудеться до кінця цього року.

Lincoln Navigator

Чим цікавий: сходи, шафа в багажнику і двері, як у Tesla

Конкуренти: Infiniti QX80, Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade

Ми звикли, що найцікавіші концепт-кари показують на виставці в Женеві, але Lincoln припас прототип нового Navigator для домашньої виставки. Зовні позашляховик дуже схожий на Range Rover: у нього схожа оптика і приблизно такий же силует. Двері у новинки відкриваються вгору, як на Tesla Model X, а для комфортного доступу в салон з порогу виїжджає не просто сходинка, а цілі сходи. Всередині у Navigator ще більше незвичайних рішень. Наприклад, це перший автомобіль, у якого водійське сидіння отримало 30 регулювань, а в багажнику у позашляховика розмістили шафу для речей.

Navigator оснащується повністю цифровою панеллю приладів, великим сенсорним екраном і декількома моніторами, призначеними для пасажирів, які сидітимуть на задніх сидіннях. Новинка отримала систему кругового огляду, функцію допомоги при парковці і систему виявлення пішоходів. Під капотом позашляховика встановлюється бітурбірованний 3,5-літровий двигун V6 EcoBoost потужністю 400 кінських сил. У серію незвичайний позашляховик американці пообіцяли відправити в 2017 році.

Toyota Prius

Чим цікавий: Prius можна заряджати від розетки

Конкуренти: Hyundai Ioniq

Для американців чи не головною новинкою виставки став новий Prius, який тепер можна заряджати від побутової мережі. Повністю заповнити рівень заряду акумуляторів можна за 140 хвилин. У рух хетчбек призводить силова установка, що складається з бензинового 1,8-літрового двигуна і електромотора потужністю 73 кінські сили. На електриці Prius може проїхати не більше 48 км, розвиваючи швидкість до 130 км на годину.

Відрізнити новинку від звичайного гібрида Prius можна за іншою головною оптикою, фарами і зміненим переднім бампером. Коефіцієнт аеродинамічного опору у новій модифікації Prius був знижений до 0,24. Старт продажів хетчбека намічений на осінь 2018 року.

Nissan GT-R

Чим цікавий: спорткар став потужнішим на 30 к.с.

Конкуренти: Chevrolet Corvette, Porsche 911

Японці привезли в Нью-Йорк оновлений Nissan GT-R – один із найшвидших серійних спорткарів у світі. Головний показник, яким завжди пишалися інженери, – це час розгону до 100 км на годину. До рестайлінгу купе досягало першої «сотні» за 2,8 секунди. Після поновлення GT-R став трохи могутнішим, але Nissan чомусь не розсекретив його динамічні характеристики.

У рух купе, як і раніше, призводить 3,8-літрова наддувна «шістка». Якщо на дорестайлінговому варіанті потужність мотора становила 540 к.с. і 628 Нм крутного моменту, то оновлений GT-R розвиває 570 к.с. і 637 ньютон-метрів. Двигун працює в парі з шестиступінчастою роботизованою коробкою з двома зчепленнями.

Зовні істотних змін Nissan GT-R не отримав. Відрізнити новинку від дорестайлінгового варіанту можна по інших решітках радіатора, зміненому рельєфу капоту і злегка оновленому бамперу. Позаду у споркарів з’явилися додаткові отвори поруч зі спареними наконечниками вихлопних труб. Це, як запевняють у Nissan, поліпшило аеродинаміку автомобіля. Приймати замовлення на модель Nissan почне вже у травні.

Subaru Impreza

Чим цікавий: стала більшою після зміни покоління

Конкуренти: Toyota Corolla, Honda Civic

Ще одна важлива прем’єра з Японії – нова Subaru Impreza. На виставці в Нью-Йорку дебютувала модель в кузові седан і хетчбек – на європейському ринку новинка з’явиться вже в цьому році. Impreza побудована на новій платформі SGP. Автомобіль виявився більшим попередника – розмір колісної бази збільшився на 25 міліметрів. Надбавка в габаритах позначилася на просторі для пасажирів, котрі сидять на задніх сидіннях.

Із технічної точки зору також відбулися певні зміни. Так, завдяки новій платформі кузов Impreza став жорсткішим на 70%. Лінійка двигунів істотних змін не зазнала – седан для європейського ринку буде комплектуватися дизельними і бензиновими «четвірками» об’ємом від 1,6 до 2,0 літра. Мотори працюють в парі з шестиступінчастою “механікою” або варіатором.

Audi R8 Spyder

Чим цікавий: лазерні фари, м’який дах

Конкуренти: Porsche 911 Turbo S, Aston Martin DB9

Спорткар Audi R8 нового покоління, який показали рік тому, нарешті отримав відкриту версію. Машину оснастили м’яким дахом, що відкривається за 20 секунд на швидкості до 50 км на годину.

Audi R8 Spyder укомплектували збільшеними повітрозабірниками, великим дифузором і заднім спойлером. Стандартна версія спорткару оснащується світлодіодними фарами – кожна складається з 37 елементів. За додаткову плату модель можна буде замовити із лазерною оптикою.

У рух родстер призводить 5,2-літровий двигун V10 потужністю 540 кінських сил. Двигун працює в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач. До 100 км/год автомобіль розганяється за 3,5 секунди – це на 0,1 секунди швидше, ніж R8 в кузові купе. Максимальна швидкість становить 320 км на годину. Продажі машини в Європі повинні початися наприкінці 2018 року.

Mazda MX-5 RF

Чим цікавий: жорсткий дах

Конкуренти: Toyota GT86, Subaru BRZ

Шанувальники компактного родстера Mazda MX-5, навпаки, чекали появи версії з жорстким складаним верхом. Відкривати і закривати дах можна за допомогою електроприводу на швидкості до 10 км на годину. Як підкреслили в компанії, нововведення ніяк не відбилося на обсязі багажного відділення MX-5, який як і раніше становить 130 літрів.

У лінійку двигунів увійшли 1,5-літровий бензиновий силовий агрегат потужністю 140 к.с. і 2,0-літровий 180-сильний мотор. Мотори працюють спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. В якості альтернативи для MX-5 доступна автоматична трансмісія з такою ж кількістю ступенів. Динамічні характеристики новинки будуть відомі пізніше. Стандартна версія родстера з м’яким відкидним верхом, оснащена 2,0-літровим мотором, здатна розігнатися до 100 км/год за 7,3 секунди.

Toyota Highlander

Чим цікавий: нова трансмісія

Конкуренти: Ford Explorer, Honda Pilot

Великий кросовер Toyota є одним з лідерів в своєму сегменті на американському ринку, тому прем’єра його оновленої версії пройшла саме в США. Рестайлінговий Highlander відповідно до нової стилістики обзавівся великими трапецієподібними гратами радіатора.

Зміни відбулися не тільки в зовнішності: двигун V6 об’ємом 3,5 л отримав безпосереднє вприскування і збільшену потужність. Коробка «автомат» тепер не восьми-, а шестиступінчаста. У базове оснащення увійшов комплекс Toyota Safety Sense, який включає систему екстреного гальмування, стеження за розміткою і контроль мертвих зон. Опціонально доступна система кругового огляду Perimeter Scan з чотирма камерами і можливістю «обльоту» машини.

Kia Cadenza

Чим цікавий: багата базова комплектація

Конкуренти: Chevrolet Impala, Nissan Maxima

Після того, як Kia запустила світові продажі нової Optima, корейці взялися за сегмент вище. У Нью-Йорк Kia привезла друге покоління великого седана Cadenza. Новинка орієнтована, перш за все, на ринки Північної Америки та Близького Сходу.

Зовні Cadenza виконана в стилі останніх новинок Kia – з «носом тигра», великими фарами, агресивними повітрозабірниками в передньому бампері і світлодіодною оптикою. У базовій версії доступні: система стеження за мертвими зонами, система екстреного гальмування, адаптивний круїз-контроль, функція попередження про небезпеку зіткнення, система кругового огляду, камера заднього виду, функція попередження про схід зі смуги руху, а також бездротовий зарядний пристрій для смартфонів.

Передньопривідний автомобіль оснастили 3,3-літровим бензиновим двигуном V6 потужністю 293 к.с. і 345 Нм крутного моменту. Агрегат працює спільно з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Mercedes-AMG E43

Чим цікавий: перша спортивна версія W213

Конкуренти: BMW M5

Крім GLC Coupe, німці привезли в США ще і першу спортивну версію свого нового E-Class – Mercedes-AMG E43. Повнопривідна новинка оснащується 3,0-літровим бензиновим мотором V6 з віддачею в 401 л.с. і 520 Нм крутного моменту. Агрегат працює в парі з 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач. До 100 км/год новинка розганяється за 4,5 секунди.

Зовні седан відрізняється від базового E-Class гратами радіатора, спойлером, 19-дюймовими колісними дисками, великими повітрозабірниками і вихлопною системою з чотирма патрубками. До нас новинку можуть привезуть не раніше жовтня-листопада поточного року.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.