Свіже дослідження «Американської Автомобільної Асоціації» показує, що 73% американських водіїв бояться їхати в автономному автомобілі. Це на 10% більше, ніж було наприкінці минулого року.

Найбільше страху ДТП за участю машин на автопілоті викликають у 30-літніх людей. У цій групі майже 64% сказали, що вони дуже сильно бояться поїздок в автономному автомобілі. Хоча раніше такі емоції відчували лише 49% респондентів такого віку.

Дані веб-сайту CarGurus показують, що з остраху та інших причин користувачі не квапляться передавати кермо програмному комплексу. Близько 84% з 1873 опитаних американських автовласників сказали, що в найближчі п’ять років не збираються купувати автономне авто. Також 79% респондентів сказали, що вони не в захваті від нової технології.

Найбільше користувачів (24%) сьогодні довіряють автопілоту від Tesla. Наступним з великим відривом йде компанія Waymo, яка належить Google, – її автопілоту довіряють лише 5%.

Однак експерти говорять, що нинішнє негативне ставлення користувачів до автопілоту в автомобілі є звичним страхом перед новими технологіями. Професор інженерії з Університету Айова Деніел МакГіхі каже, що два десятиліття тому схожі страхи існували стосовно навігації GPS. За його словами, користувачі висловлювалися про те, що вона є «найдурнішою річчю на планеті». Ранні опитування показували, що люди ніколи не будуть використовувати GPS для навігації, оскільки вони мають надійні та безпечні від збоїв паперові карти.

Слова МакГіхі підтверджуються нещодавнім експериментом організації Society of Automotive Engineers International, які днями у флоридському місті Тампа провели демонстрацію автономних автівок. Після того як 250 відвідувачів покаталися на таких машинах від компанії Perrone Robotics, майже 85 сказали, що дозволять своїм дітям їздити в авто, яким керує програмний комплекс.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.