«Українське електромобільне диво»

За міжнародним рейтингом країн Україна посіла п’яте місце за темпами розвитку електромобілів, залишивши позаду таких лідерів як США, Японія чи Нідерланди.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав співзасновник Electrocars Олександр Кравцов.

«Днями у України була ще одна перемога і я хочу поділитися її з вами. У світі нашу перемогу починають називати «Українське електромобільне диво».

У морі зрад ми не помічаємо, що є «фронти» змін, де у нас вже є результат, який визнають далеко за межами країни.

Аналітики дивуються – у нас ВВП на душу – 4000 доларів, а кількість електромобілів у країни в рази більше ніж у сусідній багатшій Польщі. Наше бажання не платити за дорогий бензин забезпечує долю електромобілів на ринку авто в 4% і дозволяє за темпами розвитку інфраструктури сьогодні обходити більшість розвинених країн.

Це прекрасно демонструє, що для суттєвих змін іноді потрібно не так вже й багато зробити.

Скасовані з Нового року мита на електромобілі, активне просування електрокарів силами ентузіастів, ЗМІ та, головне, бізнесу, який повірив в інновацію і тепер на вулицях міст мільйонників ні проїхати не зустрівши електротаксі, а знайти порт для зарядки електромобіля на бензиновій заправці або біля ТРЦ вже не є складним квестом», – написав він.

Якщо, запропоновані в Міністерстві інфраструктури законодавчі стимули електромобілів вдасться впровадити хоча б на половину, то Україна має всі шанси не тільки на однорічне потрапляння в рейтинг, а й на серйозну транспортну та енергетичну модернізацію з якою зможуть брати приклад більшість країн світу.

Нагадаємо, українці на рік отримали право на пільгове ввезення електромобілів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.