Site icon AutoKyiv

«Українське електромобільне диво»

За міжнародним рейтингом країн Україна посіла п’яте місце за темпами розвитку електромобілів, залишивши позаду таких лідерів як США, Японія чи Нідерланди.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав співзасновник Electrocars Олександр Кравцов.

«Днями у України була ще одна перемога і я хочу поділитися її з вами. У світі нашу перемогу починають називати «Українське електромобільне диво».

У морі зрад ми не помічаємо, що є «фронти» змін, де у нас вже є результат, який визнають далеко за межами країни.

Аналітики дивуються – у нас ВВП на душу – 4000 доларів, а кількість електромобілів у країни в рази більше ніж у сусідній багатшій Польщі. Наше бажання не платити за дорогий бензин забезпечує долю електромобілів на ринку авто в 4% і дозволяє за темпами розвитку інфраструктури сьогодні обходити більшість розвинених країн.

Це прекрасно демонструє, що для суттєвих змін іноді потрібно не так вже й багато зробити.

Скасовані з Нового року мита на електромобілі, активне просування електрокарів силами ентузіастів, ЗМІ та, головне, бізнесу, який повірив в інновацію і тепер на вулицях міст мільйонників ні проїхати не зустрівши електротаксі, а знайти порт для зарядки електромобіля на бензиновій заправці або біля ТРЦ вже не є складним квестом», – написав він.

Якщо, запропоновані в Міністерстві інфраструктури законодавчі стимули електромобілів вдасться впровадити хоча б на половину, то Україна має всі шанси не тільки на однорічне потрапляння в рейтинг, а й на серйозну транспортну та енергетичну модернізацію з якою зможуть брати приклад більшість країн світу.

Нагадаємо, українці на рік отримали право на пільгове ввезення електромобілів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

 

Exit mobile version