Рідка гума – незвичайний метод недорогого автофарбування

Повне перефарбування автомобіля – процес складний, трудомісткий і дорогий. Тим часом, машина іноді потребує перефарбування, наприклад, після аварії. Або ж часом, не маючи можливості поміняти автомобіль на новий, хочеться його «підшаманить», освіжити за допомогою фарбування в інший, більш яскравий або модний колір. І щоб зробити цей процес швидким, простим і недорогим, американська компанія DipYourCar винайшла незвичайну фарбу, яка за фактом є рідкою гумою, розпилюється на кузов автомобіля, як звичайний барвник – повідомляє АвтоЦентр. Це покриття називається Proline, його основа – каучук, і після його нанесення на кузов, воно перетворюється в автомобільну плівку.

Proline легко наносити, і на відміну від вінілу це покриття на автомобілі не утворює швів. Воно стійке до температурних перепадів, подряпин і хімагентів, має гарну адгезію, шість шарів фарби тримається на кузові і колісних дисках близько 3-5 років, після чого його можна демонтувати просто руками, знявши з автомобіля суцільним шаром, ніби одяг.

Ця фарба-рідка гума володіє широкою гамою кольорів, і має чотири варіанти блиску – матовий колір, глянцевий, перламутровий і «хамелеон».

Процедура застосування рідкої гуми Proline дуже проста:

  • очищення поверхні і її сушка. Потім знежирення антисиліконом;
  • захист малярним скотчем ділянок, котрі не потребують фарбування;
  • забарвлення фарбопультом.

При цьому, ціна такого забарвлення автомобіля в рази дешевша, ніж традиційний метод.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.