Найбільші автомобільні оператори в Україні за підсумками року, що минув

AUTO-Consulting традиційно підвів підсумки роботи* основних операторів за результатами продажів автомобілів в 2017 році. Як виявилося, в переліку лідерів ринку відбулися певні зміни.

Як і в минулі роки, автомобільним оператором №1 за обсягом продаж нових автомобілів в 2017 році стала Корпорація «УкрАвто». Їй вдалося реалізувати більше 12 тис. авто і зайняти 14,1% українського ринку. Друге місце на ринку зайняла «Тойота Україна», чий обсяг реалізації перевищив 10 тис. авто, а ринкова частка склала 12,3%. Взяли планку в 10000 авто і в «Рено Україна», а ринкова частка досягла 12% сегмента нових автомобілів і LCV.

Показник в 10 тис. проданих авто вдалося в 2017 році подолати і ще одній дистриб’юторській компанії – «Порше Україна», а частка на ринку її брендів (Audi, VW, Seat) досягла 11,8%.

У Топ-5 основних операторів, за оцінками AUTO-Consulting, увійшла також і «Віннер Імпортс Україна», зайнявши за підсумками 2017 року 7,4% ринку.

Не дивлячись на значне зростання авторинку, Україна не змогла поліпшити позиції в Європі. Зате допомогла сусідам.

У Топ-10 компаній за 2017 рік відбулася тільки одна позиційна зміна: тепер в нього входить і «Peugeot Citroen Україна». Але конкуренція між компаніями посилюється і наростає.

*під підсумками роботи AUTO-Consulting оцінює первинні продажі тільки дистриб’юторських компаній (імпортерів або виробників), без урахування роботи дилерських мереж.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.