Як розвантажити Південний міст і міст Патона вже знає столична влада

Під час засідання постійної комісії столичної міськради з питань містобудування та архітектури депутати погодили проект рішення за звернення до Кабміну. В уряду влада Києва хоче попросити грошей на добудову розв’язки на Дніпровській набережній.

Зокрема, Київрада планує завершити будівництво автомобільного з’їзду на з/д ділянці Київ-Московський – Дарниця по вул. Дніпровська набережна з залізнично-автомобільного мостового переходу.

Об’єкт почали будувати в 2004 році, а в 2011 році ввели в експлуатацію. Однак до сих пір не закінчено спорудження з’їзду з моста на лівому березі. Це не тільки створює незручності для городян, але і є небезпечним для дорожнього руху. У разі завершення будівництва рух в усіх напрямках прискориться. До того ж, знизиться навантаження на мости Патона і Південний.

При тому дефіциті сполучення між правим і лівим берегами Дніпра Дарницький міст – єдиний в Києві, який працює не на повну потужність, – повідомляє один з авторів звернення, депутат міськради Олексій Окопний.

І хоча він уже сім років як функціонує, фактично проект будівництва був покинутий в кроці від завершення. Добудова з’їзду на Дніпровську набережну і запроектованих заїздів перетворить міст в повноцінну автомагістраль для жителів лівого берега.

У зв’язку з цим в міській раді вирішили звернутися до уряду з проханням передбачити кошти для завершення будівництва даного об’єкта при внесенні змін у Державний бюджет на 2018 рік. Документ повинен бути прийнятий під час чергового засідання міськради.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.