Кому і навіщо потрібні номера вашого авто

Викрадення автономерів є однією з найбільш неприємних ситуацій для кожного власника автомобіля. Проте дійсність така, що в Україні номер від ТЗ з метою викупу викрадають щомісяця. Для відновлення номерних знаків знадобляться фінанси і величезна кількість вільного часу, отже, автолюбителі воліють йти назустріч здирникам і видають їм необхідну суму грошей.

Крадіжка автомобільних номерів

Назустріч злодюжкам і здирникам власники машин йдуть ще й тому, що представники правоохоронних органів не люблять займатися тією діяльністю, що пов’язана з крадіжкою номерних знаків. Часто, люди, які ведуть переговори з власниками ТЗ, вже знаходяться за гратами, а знайти співучасників в результаті – непросто. Не можна забувати і про те, що згідно з українським законодавством кримінальною справою крадіжка номерних знаків машин не є, за це нараховують лише штраф. Сумно, але факт.

Для чого і хто краде номерні знаки машин?

Викрадають номера від ТЗ з різних причин, 1-й з них є крадіжка для забезпечення власного алібі. Так, крадені номери чіпляють до машин для здійснення того чи іншого правопорушення. Власнику машини немає потреби сидіти і чекати телефонного дзвінка від подібних людей. Ці зловмисники заробляють занадто багато грошей, щоб витрачати свій «дорогоцінний» час на дзвінки. З цієї причини власнику ТЗ залишається тільки одне – відправитися за новими номерними знаками у відповідну профільну інстанцію.

Не потрібно чекати телефонного дзвінка і в тому випадку, якщо знаки були вилучені колекціонером. Як правило, подібні люди знімають не 2, а лише 1 номер для своєї колекції. Щоб номер машини не був зіпсований, його прибирають дуже акуратно, робота проводиться фактично ювелірно.

Дзвінка від правопорушників слід чекати тим, хто має «гарні» автономери. Встановити подібних вимагачів легко, так як вони відразу ж залишають записку, де написана сума за повернення і номер телефону, за яким можна провести переговори.

Часом номера з авто прибирають сусіди, яким страшенно набридла сигналізація, котра безперервно спрацьовує в нічний час, адже вона не дає спати. Часом номера знімає той, чиє місце на парковці зайняв інший автовласник.

Зняти номер з ТЗ в якості повідомлення може і той сусід, якому власник авто заборгував гроші і «забув» про борг. В даному випадку не можна шукати якихось записок на передньому автосклі з пропозицією зателефонувати за вказаним номером. А відшукати номерний знак можна в найближчій сміттєвій урні.

Якщо ви не зберігаєте машину в гаражі або не ставите її на платну стоянку, що охороняється, то постарайтеся залишати своє авто в добре освітленому місці, а також обладнати транспортний засіб реєстратором з опцією відеозйомки з обох сторін.

 Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.