BlaBlaCar змінив фірмовий стиль

BlaBlaCar, найбільший в світі райдшерінговий сервіс, представив оновлені логотип і фірмовий стиль, а також розповів про новий пошуковому алгоритмі пошуку попутників.

На думку розробників, тепер в транспортній доступності будуть знаходитися не тільки великі міста, а й невеликі населені пункти.

Новий фірмовий стиль BlaBlaCar було розроблено спільно з британською студією дизайну Koto, яка займалася проведенням ребрендингу Airbnb. Зміни пов’язані переважно зі зміною місії сервісу. Починаючи з 2006 року, команда BlaBlaCar прагнула зробити все для того, щоб обговорень типу «Ризики «райдшарінга» на всіляких форумах в інтернеті ставало все менше, а попутники BlaBlaCar перестали боятися своїх водіїв (і навпаки).

Доброзичливий логотип, що відображає своєю палітрою кольорів різноманіття спільноти, протягом 10 років вселяв користувачам добре і вічне, і це дало свої плоди: зараз співтовариство BlaBlaCar налічує, щонайменше, 60 млн. чоловік.

Нові місія і стиль

Засновник BlaBlaCar Фредерік Мазеллі в 2017 році визначив нову місію проекту: допомагати людям бути ближчими один до одного і до тих місць, які їм дорогі.

Просувати цю ідею покликаний новий лого і весь фірмовий стиль сервісу. Тепер вони відображають ті зв’язки, які виникають і зміцнюються, завдяки спільним поїздкам: зв’язок з близькою людиною, з улюбленим містом, або з випадковим попутником, з яким познайомився в поїздці.

Логотип змінив оригінальні яскраві кольори на більш теплі і спокійні. Дві маленькі букви «B» з назви BlaBlaCar тепер стоять разом, одночасно нагадуючи і попутників, що сидять поруч, і пункти відправлення та прибуття, і лапки, що символізують діалог.

Такий меседж не випадковий. BlaBlaCar провели дослідження про соціальний вплив райдшерінга, за допомогою якого з’ясували – кожен п’ятий водій хоча б раз розповідав попутнику те, про що ніколи нікому не розповідав раніше.

Незважаючи на те, що більшість брендів, проходячи через зовнішні зміни, прагне зберегти вже наявну колірну палітру, яка напевно забезпечить оновленому бренду впізнаваність, BlaBlaCar прийняв зворотне рішення. Представники сервісу пояснюють це бажанням змінити статусність: це вже не імідж стартапу, а імідж зрілої компанії.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.