Нечувана анархія: полісмени відверто порушують закони Конституції України

Справа стосується спецоперації «Кордон-2017», яка передбачає зниження рівня злочинності з боку громадян,  які використовують у  своїй протиправній діяльності автомобілі з іноземною реєстрацією. Утім представники Національної поліції, які залучені до операції, відверто переходять межу, вимагаючи від водіїв їхні персональні дані (адресу місця проживання, реєстрації та номер мобільного). Кандидат юридичних наук, представник компанії EuroAutoTrading, Казачук Іван звернувся до Секретаріату Президента з проханням прояснити ситуацію, що склалася і повпливати на припинення дій Національної поліції, що суперечать законам Конституції України.

У зв’язку зі зверненням І.В. Казачука було відкрито провадження у ході якого підтвердилися наведені ним факти.

Із листа-відповіді І.В. Казачуку від керівника Секретаріату Б.В. Крикливенка

У листі також повідомлялося про необхідність припинення незаконного збору персональної інформації водіїв представниками Національної поліції.

Відтак питання захисту прав власників автомобілів з іноземною реєстрацією на контролі Уповноваженого Верховної Ради України.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.