Щоб звільнити місце для авто у столиці заборонять маршрутки

10-бальні затори у столиці нашої країни, які ще кілька років тому траплялися два рази у рік – після першого снігу і напередодні новорічних свят – нині стали частиною повсякденного життя киян. Ця проблема досить гостро постала на сьогодні перед столичною владою.

Мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Прямий» пояснив, чому ситуація з пробками загострилася. Також він розповів, як влада має намір боротися із цією проблемою.

На думку Віталія Кличка, одна із серйозних причин цього – абияк припарковані авто на вулицях столиці. Саме наведення порядку з парковками мер виділив, як першочергове завдання. Не секрет, що кинуті на проїжджій частині автомобілі створюють серйозну перешкоду для загального потоку транспорту.

Вирішити цю проблему можна тільки – створивши єдині правила паркування, збільшивши ціни і повернувши комунальним службам право евакуювати машини порушників.

Віталій Кличко нагадав, що відповідний законопроект припадає пилом у Верховній Раді вже понад 2 роки. І прийнятий тільки в першому читанні.

При цьому мер зазначає, що для комплексного вирішення проблеми в столиці потрібно створювати мережу «перехоплюючих» парковок – великих стоянок біля кінцевих станцій метро і на периферії.

«Я довгий час прожив в США і Німеччині: в центр міста проїхати не так просто, і люди залишають машини на перехоплюючих паркінгах і доїжджають до центру на громадському транспорті. Вони розуміють, що поставити автомобіль в центрі в паркінгу буде коштувати набагато дорожче. Чим далі від центру – тим дешевше», – розповів мер.

Однак він не уточнив, які конкретно кроки роблять влади для створення організованих паркінгів на периферії. Про це багато говорять, але до цих пір нічого в цьому напрямку не зроблено.

Ще однією важливою складовою проблеми пробок у Києві, на думку Віталія Кличка, є засилля маршруток. Які перевозять не так багато пасажирів, як автобуси і тролейбуси, але при цьому займають багато місця на дорозі. Мер вважає, що в перспективі маршрутки в Києві будуть «скасовані». Але станеться це тільки після того, як київська влада розбереться з ефективністю маршрутів громадського транспорту. За його словами, зараз це питання вивчається «разом зі Світовим банком».

Також мер наголосив на необхідності добудувати велику об’їзну дорогу, щоб вивести за межі Києва потоки транзитного транспорту, які також перевантажують автомагістралі великого міста.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.