У столиці планують збільшити кількість наземних переходів

Такий проєкт ініціював заступник міського голови — секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко разом із депутатами Київської міської ради. Створення наземних переходів для безбар’єрного пересування містом пішки як ніколи актуальне, особливо враховуючи вторгнення російських військ на територію України.

До Києва повертаються військові, які мають потребу пересуватися у візках, достатня кількість маломобільних осіб — людей, яким важко пересуватися містом через травми, обмежену рухливість, люди з маленькими дітьми. Навіть жінки на підборах або люди з важкими сумками вважаються маломобільними. Києвом справді складно пересуватися пішки через велику кількість переходів під землею.

«Підземні пішохідні переходи є справді бар’єром для пересування людей із дитячими візками, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних категорій населення. Проєкт рішення розроблено з метою забезпечення фізичної безбар’єрності транспортної інфраструктури. Збільшення кількості наземних пішохідних переходів буде реалізовано шляхом модернізації перехресть, будівництва, капітального ремонту та реконструкції світлофорних об’єктів. Депутатський корпус Київської міської ради створює простір необмежених можливостей для киян та гостей міста, у якому не має місця дискримінації та враховують інтереси кожного. Необхідно забезпечити всім мешканцям рівний доступ до транспорту, адміністративних будівель та інших міських об’єктів. Міська влада переймає європейський досвід та впроваджує сучасний підхід щодо планування столиці», — розповіла депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

Такі рішення роблять вулиці безпечнішими та більш дружніми для пішоходів — їх не намагаються заставити спускатися під землю, аби перетнути 6 метрів дороги, де ледь проїжджає одна машина за хвилину.

Для збільшення кількості наземних переходів планують модернізувати перехрестя, оновити, побудувати або відремонтувати світлофорні комплекси тощо.

Проєкт передбачає дублювання підземних та наземних переходів, щоби людина могла обрати зручний для себе шлях перетину вулиці.

Створення переходу буде означати, що місто починає дбати про людей.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.