Офіційна позиція щодо ситуації навколо АЗК на вул. Ревуцького в Києві

 

У зв’язку з конфліктною ситуацією, яка сталася учора (4 жовтня) біля недобудованого автозаправного комплексу «ОККО» в м. Київ на перетині вулиць Ревуцького та Ахматової, ПАТ «Концерн Галнафтогаз» повідомляє наступне.

Реконструкція вищезазначеного комплексу здійснюється компанією-забудовником та орендарем земельної ділянки у законний спосіб. Про це свідчать діючі дозвільні документи на будівництво, а саме: містобудівні умови і обмеження, проект будівництва об’єкту, державна експертиза,  дозвіл на проведення будівельних робіт, тощо. Додамо також, що станом на сьогодні відсутні будь-які рішення компетентних органів щодо їх скасування.

Даний факт свідчить про те, що ситуація навколо начебто незаконності забудови штучно створена зацікавленими організаціями, які навмисно та у злочинний спосіб загострюють конфлікт між громадою,  компанією-забудовником, ПАТ «Концерн Галнафтогаз», місцевими органами самоврядування та дестабілізують ситуацію у місті в цілому. Це провокації, які переросли у злочинні дії та, на нашу думку, мають бути оцінені належним чином правоохоронними органами. 

«Концерн Галнафтогаз» майже 20 років прозоро працює на ринку України. За цей час компанія створила 10 000 робочих місць та інвестувала у економіку країни  майже 1 млрд  доларів. У рамках розвитку мережі АЗК компанія активно залучає міжнародні інвестиції до країни. Серед ключових інституцій – МФК та Європейський банк реконструкції та розвитку. Зі свого боку вони здійснюють постійний контроль за дотриманням компанією технічних та екологічних стандартів при будівництві та експлуатації АЗК, а також впровадженням нових технологій у цій сфері.

Компанія наголошує на тому, що подібні дестабілізації, які штучно утворюють зацікавлені організації в цілому по країні, унеможливлюють залучення іноземних інвестицій зі сторони міжнародних інституцій та негативно впливають на економічний розвиток нашої країни. Це глобальна проблема для нашого суспільства на сьогодні, яку бізнес та держава повинні вирішувати разом. 

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.