80 тисяч гривень розділили шкільні команди-переможці Хештег-Марафону #SafetyChallenge

Врученням чисельних подарунків і головних призів — 50, 20 та 10 тис. грн на фінансування  проєктів з безпеки руху завершилось друге Всеукраїнське змагання з безпеки дорожнього руху Хештег-Марафон #SafetyChallenge.

За перемогу боролися 558 шкільних команд з 437 населених пунктів України, які протягом двох місяців проводили масові заходи: навчання з безпеки на дорозі, розробка та тестування креативних навчальних посібників про безпеку руху для дітей, реалізовували інфраструктурні проєкти з покращення безпеки руху біля своїх шкіл.

Як повідомила Ольга Дробишева, голова громадської організації «Traffic Challenge» та очільниця оргкомітету змагання: «Ми об’єднали всю Україну та зробили те, чого не робив жоден інший проєкт: ініціювали неймовірну масштабну медіа-кампанію про безпеку руху. Стільки медіа-матеріалів на цю тему не виходить в Україні за рік, скільки вийшло лише за один місяць Хештег-Марафону! Це — 484 публікації про досягнення наших команд, й це 484 історії успіху.

Протягом Хештег-Марафону втілено 438 проєктів з покращення безпеки руху територій, і ще протягом декількох наступних місяців ця кількість точно перевалить за півтисячі. Зроблено 67 велопарковок, 9 пандусів, встановлено 21 комплект знаків, оновлено 38 розміток «Пішохідний перехід». А ще командами зроблено попереджувальні написи, забезпечення світловідбивачами, створення навчальних майданчиків, облаштування зупинок, автопарковки, тротуар, шлагбауми, «лежачі поліцейські», велодоріжки, з’їзди з тротуарів, освітлення тощо».

Всі проєкти мали практичні результати: від дитячих навчальних посібників до тренінгів з домедичної допомоги, від майстер-класів з виготовлення світловідбивачів до побудови велопарковок. І для цього не потрібно було якихось спеціальних рішень центральної органів влади. Тільки ініціатива, наполегливість та винахідливість восьми учасників команди. Одна з команд навіть провела солодкий благодійний ярмарок для збору коштів на потреби свого проєкту, зібрала кошти та реалізувала проєкт.

Привітати переможців прийшли представники Патрульної поліції та МОЗ України, які також є партнерами проєкту та були задіяні безпосередньо в якості експертів на всіх етапах Хештег-Марафону.

«За статистикою ДПП за 2020 рік в Україні відбулось 168107 ДТП, з них із наїздом на велосипедиста 2205, загинуло 235 людей, травмовано 1610. Ці дані показують, що увага до безпеки дорожнього руху повинна бути прикута постійно, адже людські втрати, яким можна було б запобігти, колосальні. Я завдячую організаторам змагання #SatefyChellenge, які дали можливість зрозуміти кожному учаснику проблематику в сфері безпеки дорожнього руху в своєму регіоні та бути долученим до змін. І кожному учаснику завдячую за креативність, за витрачені сили та час, за зусилля, що вже приносять зміни в сьогоднішній день», — зазначила Світлана Ільїнова, державний експерт експертної групи з питань профілактики неінфекційних хвороб та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я.

«Для Департаменту патрульної поліції безпека дорожнього руху — пріоритетне завдання. І наші шкільні офіцери дуже багато розповідали про Хештег-Марафон #SafetyChallenge. Вони відзначали високу активність школярів, що нас дуже радує. Бо без вашої активності майбутнє нашої країни не може бути світлим», — звернувся до школярів Олександр Коцар, старший інспектор з ОД відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції.

Переможців оголошував фронтмен гурту «Без Обмежень» Сергій Танчинець.

«Я сьогодні, щоби відчути, як себе почувають не автомобілісти на дорозі, проїхав на електросамокаті декілька кілометрів від КПІ до Освіторії-хаб, — розповів Сергій. Безумовно, питання дорожнього руху важливі й дуже добре, що ви до них долучаєтесь. Тому я з величезним задоволенням оголошуватиму зараз переможців, хоча я би взагалі відзначив всіх учасників».

Отже, перемогу отримали:

1 місце — команда Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів №19 Полтавської міської ради.

2 місце — Піско-Радьківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Борівської селищної ради, що на Харківщині

3 місце — команда Яворівського ЗШО І-ІІІ ступенів №2 Яворівської міської ради зі Львівщини

За 1,2 і 3 місця команди отримали 50 000 грн, 20 000 грн і 10 000 грн на фінансування проєктів з безпеки руху, а також — на школу — комплекти світловідбиваючих жилетів, комплект книг «1000 та 1 поворот» і диск особисто від Сергія Танчинця. А також персональні подарунки усім членам команд-переможців: самокати, смарт-годинники, навушники, фітнес-браслети, світловідбиваючі брелки, конструктори, набори книжок, розмальовки та інші приємні сувеніри. Крім того, кожен з учасників команд-переможців отримав змогу пройти два тести на COVID — на антитіла та на антиген.

Організатори також відзначили спеціальними призами ТОП-10 команд, яких оголосили представники партнерів Хештег-Марафону.

Анастасія Войткевич, Winner Group Ukraine сказала: «Компанія Winner є представником автомобільної індустрії, і я — той автомобіліст, якого не дратують люди, які пересуваються мікромобільним транспортом, а, навпаки, в умовах заторів — мотивують пересісти. Ми вже три роки підтримуємо проєкти Traffic Challenge, тому що нам важливо, щоби люди розуміли: автомобіль – це не лише про комфорт, але й про безпеку».

«У цьому світі потрібні знання та навички їх застосування, — продовжила Ірина Бондарчук, компанія Bliki. — Цей проєкт дає знання та навички їх застосування. І моя родина вже вісім років займається непрофесійним велоспортом і намагається забезпечувати інших знаннями, навичками та новітніми технологіями задля їхньої безпеки».

В якості заохочувальних призів команди з ТОП-10 отримали комплекти дорожніх знаків «Обережно, діти!», які зможуть встановити біля своїх шкіл, книжки для дітей початкової школи «1000 і 1 поворот», комплект світловідбиваючих жилетів для школи та світловідбиваючі брелки як подарунок для кожного учасника команди.

До ТОП-10 команд, що отримали спеціальні призи, увійшли команди, які представляють:

  • Забузький ліцей Рівненської сільської ради Любомльського району Волинської області
  • Комунальний заклад «Золочівський ліцей №2» Золочівської селищної ради
  • Миколаївську загальноосвітню школи №32 імені Кривоносова С.С.
  • Комунальний заклад «Мереф’янський медичний ліцей» Мереф’янської міської ради Харківської області»
  • Миколаївську загальноосвітню І-ІІІ ступенів №20 Миколаївської міської ради Миколаївської області
  • Запорізьку загальноосвітню школу I-III ступенів №103 Запорізької області Запорізької міської ради
  • Комунальний заклад «Гуляйпільський колегіум «Лідер» Гуляйпільської міської ради
  • Комунальний заклад «Загальноосвітня школа I-III ступенів №27 Вінницької міської ради»
  • Спеціалізовану школу № 64 М. Київ
  • Самбірську гімназію.

Також, як заявили організатори, 100 команд, що посіли місця від 1 до 100 отримають у якості заохочення комплекти світловідбиваючих жилетів від оргкомітету.

Наталія Ушкевич, Shell Retail Ukraine: «Вітаю всіх учасників змагання! Нам дуже близько те, що робили ви. Адже, де би не працювала компанія Shell, вона намагається робити вагомий внесок у добробут довколишніх населених пунктів і активно співпрацювати з місцевими громадами. Адже тільки так ми можемо змінювати життя на краще».

У рамках цього нагородження були вручені призи й двом переможцям челенджу #Love30Ukraine, який відбувся в рамках Хештег-Марафону. Два електросамокати отримали:

викладачка КЗ «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва» Ніна Громадська з села Стайки на Київщині та психолог і соціальний педагог Рубіжанської ЗШ І – ІІІ ступенів №3 Олена Березніченко з Рубіжного, що на Луганщині.

Нагадаємо, що змагання проходило на всій території України з 29 квітня по 31 травня 2021 року в рамках Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge». Проєкт реалізовано у співпраці з Патрульною поліцією України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки України, обласними та міськими державними адміністраціями.

Ключові партнери: Winner Group Ukraine та GRAWE Ukraine.

Підтримка: гурт «Без обмежень», Shell, Bliki, Дорожні системи та Stylus.UA.

Інформаційні партнери: «Авторадіо», «Київ Автомобільний», «Соцпортал», «МамаWOW» та «Folga».

Протягом останніх двох місяців у Хештег-Марафоні #SafetyChallenge взяли участь 558 шкільних команд з більш, ніж 400 населених пунктів України.

 

Фото з події дивіться за цим посиланням

 

Traffic Challenge:

https://www.facebook.com/TrafficChallenge

http://trafficchallenge.com.ua/

 

Якщо маєте ще питання, контактуйте:

Ксенія Мацкевич, 050 3729200, ksena@msbrand.net

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн