На територіях київських лікарень змінять організацію інфраструктури дорожнього руху для оперативного прибуття швидких, – Костянтин Усов

За дорученням міського голови Віталія Кличка Київська міська державна адміністрація реалізує комплексну програму по максимально швидкому перевезенню хворих до медичних закладів.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов під час інспекції дорожнього руху біля Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги

«Ми визначили перелік медичних установ Києва з найбільш проблемними під‘їздами для швидких допомог. Зараз триває робота із упорядкування дорожнього руху на заїздах до лікарень, щоб забезпечити оперативне прибуття швидких до місця надання термінової медичної допомоги», – зазначив К.Усов.

За словами заступника Голови КМДА, в чотирьох медичних закладах Києва вже встановлено делініатори у місцях заїзду швидких, і планується зробити це ще у дев’яти лікарнях міста.

“Рух швидких уповільнює хаотичне паркування. Через безвідповідальних водіїв швидкі втрачають дорогоцінний час, який комусь може вартувати життя”, – наголосив К.Усов.

Делініатори у місцях під’їзду медичного спецтранспорту вже встановили у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, Київській міській клінічній лікарні №8, Київській міській клінічній лікарні №9 та Дитячій клінічній лікарні №7.

За потреби упорядковуватимуться також і самі території лікарень. Зокрема, на території Лікарні швидкої допомоги встановлять обмежувальні знаки. Відповідно, автомобілі, які порушуватимуть там правила паркування, будуть евакуйовуватися.

Також Костянтин Усов розповів, що КМДА зараз збирає дані з GPS-трекерів усіх швидких допомог і слідкує, на яких вулицях Києва вони уповільнюються. В тих місцях система дорожнього руху буде змінена.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн