Хто найбільше в зоні ризику в зв’язку із тим, що довго не приймають закон про доступне розмитнення?

Минулого  тижня – 02 вересня 2020 року відбулась під стінами Верховної Ради України акція за доступне розмитнення. Метою якої було змусити народних депутатів прийняти на комітеті фінансів, податкової та митної політики прийняти законопроект про доступне розмитнення 3704.

В зв’язку із відмовою народних депутатів України йти на зустріч простим людям, прийняття закону про доступне розмитнення затягується і не відомо на скільки.

Найбільше в зоні ризику опиняються громадяни України, що особисто ввезли автомобіль на митну територію України в митному режимі транзит та в митному режимі тимчасове ввезення (по консульському обліку строком на 60 днів). Саме ці громадяни України можуть від митниці отримати протоко про порушення митних правил на штраф 170 тис. грн.

Що робити, якщо ви отримали протокол у справі про порушення митних правил?

Уважно прочитайте протокол. У протоколі вказується дата слухання справи в суді та в якому суді буде розглядатись справа. Якщо не вказана ця інформація – чекайте повістку із суду (вона надійде після того, як митниця протокол направить в суд).

Єдиним правильним способом діяти – це відкладати розгляд справи в суді до моменту прийняття закону. Після прийняття закону про доступне розмитнення варто розмитнити автомобіль та в суд направити декларацію про митне оформлення.

Судове засідання в суді можна відкладати багато раз. Строк, на який суддя відкладає судове засідання, суддя визначає самостійно.

Підстави для відкладення справи також можуть бути різні: необхідність залучити до розгляду справи адвоката, необхідність залучити до розгляду справи державного адвоката (оскільки приватний виявився дорогим), хвороба, відрядження, підозра наявності хвороби COVID-19.

Митні режими тимчасове ввезення (консульський облік), тимчасове ввезення до 1 року (нерезиденти).

Громадяни, які ввезли автомобіль в митних режимах тимчасове ввезення (консульський облік), тимчасове ввезення до 1 року (нерезиденти), в яких строк добігає кінця, але не має можливості вивезти автомобіль зобов’язані на митницю написати відповідне клопотання.

Детально про це розповідалось тут:

Зразок найактуальнішої заяви про продовження строків:

https://drive.google.com/file/d/1XelOY1_uvgPFojJZDL41PGWh6E60Ot3R/view?usp=sharing

 

Про строк дії польського техпаспорту, розповідалось тут:

https://www.youtube.com/watch?v=LwdT6btbAW8&t=46s

 

Кандидат юридичних наук

Адвокат Казачук Іван

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн