Парламент прийняв закон проти викрадачів авто

Парламент прийняв Закон «Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом». Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

Верховна Рада України постановила внести зміни до статті 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Зокрема, за незаконне заволодіння транспортним засобом не передбачено покарання у вигляду штрафу, а такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Також встановлюється покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої за ті самі дії, вчинені з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Проєкт Закону зареєстровано за № 3301.

Джерело: Sud.ua

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн