Американська компанія Tesla стала першим автовиробником, який випустив мільйонний електромобіль.

Американська компанія Tesla стала першим автовиробником, який випустив мільйонний електромобіль.

Про це повідомляє співзасновник компанії Ілон Маск у Twitter.

Мільйонним електрокаром став червоний кросовер Model Y. Його продажі у США стартують цього місяця.

«Компанія Tesla перетворюється зі стартапу в автомобільного гіганта. Днями вони відкрили свій третій завод”, – говорить СЕО компанії Eco Cars Олександр Кравцов. Він першим привіз в Україну Tesla Model 3 й презентував торік червоний Tesla Roadster – такий, як Ілон Маск відправив у космос.

За його словами, у компанії Tesla рекордна швидкість зі зростання відносно інших автовиробників “Ріст компанії від стартапу до виробника відбувся за 12 років. Це досить мало, тому що середній вік автовиробника десь біля ста років», – каже він.

В нашій країні Tesla серед найпопулярніших електрокарів. У лютому придбали 57 одиниць Model S. Це друга позиція після Nissan Leaf. А Україна загалом в міжнародному рейтингу третій рік поспіль тримається в “десятці” за темпами поширення електромобілів.

“Це стало можливим завдяки нашій недорогій електриці й схильності українців до нових технологій, – розповідає Олександр Кравцов. – Звісно, не менш важливим фактором є те, що електромобілі в Україні купують вживані. Середній вік таких — 4 роки. Таких 92 відсотки”.

Нагадаємо, протягом лютого українці поставили на державний облік 663 електрокари. При цьому лише 29 автівок були новими.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.