Нова схема шахраїв для бажаючих придбати авто у кредит

У столиці викрили нову схему шахраїв, які виманювали гроші у покупців, котрі хотіли придбати авто у кредит – повідомляється на сторінці Автотема.

Компанія пропонує дешеві кредити на купівлю авто, натомість покупець має оплатити перший внесок по кредиту і підписати договір.

Киянин, який став жертвою такої афери розповів, що йому спочатку сказали оплатити перший внесок по кредиту, потім був підписаний договір і лише після цього у можна було піти в автосалон, де його мав зустріти менеджер компанії.

Довірливий покупець віддав аферистам гроші і йому сказали прийти пізніше. Однак, прийшовши в компанію через декілька годин, покупець наткнувся на зачинені двері офісу. Наступного дня йому в телефонному режимі запропонували доплатити ще 47 тисяч гривень.

Запідозривши нечисте, киянин прийшов у офіс кредитної компанії із журналістами, але співробітники попросили його трохи почекати. Після довгої наради, до покупця вийшла співробітниця компанії і заявила, що вперше бачить договір, який вчора був підписаний із цим чоловіком.

Після ретельного вивчення договору, незалежні юристи повідомили, що він  не про купівлю авто в кредит.

Покупець зовсім не вносив перший внесок по кредиту, а заплатив за консультацію, в якій йому було розказано про технічні характеристики автомобіля, що купується. З юридичної точки зору, компанія не порушувала закон, а покупець підписав договір, навіть не спромігшись його прочитати. Проте, такі дії компанії-консультанта можна розцінювати, як шахрайство.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.