Розвал-сходження: як, де і коли робити

Сходження – це кут між площиною обертання колеса і лінією напрямку руху. Якщо верхня частина колеса нахилена до центру автомобіля, то розвал – від’ємний (негативний), якщо назовні – то позитивний.

Коли робити?

Як часто потрібно проводити контроль і регулювання кутів установки коліс? Фахівці радять робити це двічі на рік – саме після заміни шин по сезону. Крім того, варто провести діагностику після потрапляння в серйозні ями. Після ремонту підвіски, заміни елементів рульового управління також необхідно коригувати розвал-сходження.

Важливо: перш ніж перевіряти кути установки коліс необхідно провести діагностику ходової, так як будь-який пошкоджений або зношений елемент може істотно на них вплинути.

Куди звертатися?

Настійно рекомендуємо вибирати СТО з найсучаснішим обладнання, а саме із 3D-стендами. Особливо, якщо у вас сучасне авто, адже у них вимоги набагато вищі, а старі рівневі та оптичні стенди не здатні забезпечити необхідну точність.

Справжній майстер своєї справи завжди почне процедуру з ретельного огляду ходової і контролю тиску в шинах. Якщо він цього не зробив – знімайте машину зі стенду і їдьте з такої станції.

Не так давно ми всі “перевзулися” у літню гуму. Якщо ви не перевірили і не відрегулювали кути установки коліс – радимо зробити це найближчим часом!

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.