Краш-тести кросовери пройшли, але не всі достойно…

У краш-тестах взяли участь Chevrolet Equinox, GMC Terrain, BMW X1, Jeep Compass, Mitsubishi Outlander, Ford Escape і Mitsubishi Outlander Sport. За винятком перших двох кросоверів виробництва General Motors, всі інші автомобілі продаються і в Україні, причому останні два відомі під іменами Ford Kuga і Mitsubishi ASX.

За результатами краш-тестів кращі показники з безпеки пасажира і водія продемонстрували BMW X1 і Mitsubishi Outlander, в той час як інші кросовери отримали хоч і задовільні оцінки, але експерти відзначили, що ризик отримати травми ніг пасажирові і водієві трохи зависокий.

А ось Mitsubishi Outlander Sport/ASX і Ford Escape /Kuga експертів розчарували. З недавніх пір IIHS ввів спеціальний тест – удар автомобіля об спеціальний бар’єр з боку пасажира. З’ясувалося, що при такому зіткненні у цих двох кросоверів не спрацьовують бічні фіранки.

Крім того, деформація салону з боку пасажира значно перевищує допустимі норми, що може призвести до тяжких травм кульшового суглоба! І «Форд» не зміг залишити ситуацію без уваги.

Старший інженер-дослідник IIHS Беккі Мюллер визнає, що результати тестів дуже її здивували. За словами Мюллер, за стільки років досліджень вона вперше бачить, щоб не розкрилися бічні фіранки, і висловлює серйозну заклопотаність безпекою пасажирів.

При цьому Мюллер наголошує, що коли IIHS прийняв рішення проводити подібний краш-тест, це було правильним кроком, що дозволив виявити серйозні проблеми у плані безпеки у популярних моделей.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня