Підготовку до реконструкції Шулявського шляхопроводу відкладено… на місяць

Підготовку  до реконструкції Шулявського шляхопроводу над проспектом Перемоги було відкладено на місяць. Вона, як очікують у Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва, розпочнеться з 1 червня.

Так сталося через те, що після проведення тендеру на визначення головного підрядника з проведення підготовчих робіт, один з учасників тендеру подав скаргу в Антимонопольний комітет України. Тендер із закупки робіт було призупинено на час з’ясування обставин. Тепер процес розблоковано, процедура йде своєю чергою. До червня вирішиться питання з підрядником.
Нагадаємо, КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” оголосила тендер на реконструкцію транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги та вулиці Гетьмана. Очікувана вартість робіт становить 608,570 млн гривень. Роботи повинні бути закінчені до 31 грудня 2019 року.
Реконструкція триватиме в два етапи. Перший – реконструкція Шулявського шляхопроводу.
Другий – створення правого повороту з проспекту Перемоги на вул. Гетьмана на ділянці, де нині розташований старий ливарний цех заводу «Більшовик», який потрібно знести. В рамках другого етапу буде також   створено й лівий поворот з вул. Довженка на проспект Перемоги, оскільки його відсутність ускладнює проїзд по розв’язці, що на перетині вулиць Борщагівської та Гетьмана, що за Шулявкою. Всі інші проїзди в цьому місці залишаються у нинішньому вигляді.
Втілення цього проекту не порушує існуючі зелені зони, але створює нові, не загрожує знесенням будинків і бізнес-центрів, що розташовані на локації. Не потребує будівництва нових дорогих естакад, рівнів, практично зберігає існуючу дорожню мережу в районі Шулявки, але покращує автомобільний трафік.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.