7 доріг для відчайдухів

До вашої уваги від Мaximum.fm добірка автошляхів світу, по яких наважаться проїхатися тільки відчайдушні водії.

1. Дорога в провінції Юнгас (Болівія)

Болівія - фото 239285

Легендарна “дорога смерті” – одна із найзнаменитіших небезпечних доріг. Місцеві називають цей шлях “Дорогою долі”. Протяжність дороги – 56 кілометрів. Найвища її точка над рівнем моря – 3,6 тисячі метрів, а найнижча – 330 метрів. Шлях дуже крутий, а довкола немає ніяких захисних огороджень. Більш того, значна частина дороги постійно покрита брудом і глиною через зсуви. А ще тут дуже часто буває туман.

2. Шосе Карналі (Непал)

Непал - фото 239287

Жахливе 250-кілометрове шосе, яке щороку забирає життя, як мінімум, 50 осіб. Вона настільки погана, що більшу частину року заїжджати на неї вантажівках заборонено. Місцеві жителі пересуваються там на позашляховиках і рейсових автобусах.

3. Дорога до вулкану Котопахі (Еквадор)

Еквадор - фото 239288

Еквадор

На цій дорозі немає ні обвалів, ні каменепадів, ні різких поворотів. Однак вона все одно вважається однією з найнебезпечніших у світі. Секрет дуже простий: 40-кілометровий шлях веде до все ще активного вулкану. Останній раз він вивергався в минулому році.

4. Траса Ruta Nacional 5 (Чилі)

Чилі - фото 239289

При першому погляді на цю дорогу, люди запитують, що робить це шосе в антирейтингу. Однак на 300-кілометровій ділянці цієї 3364-кілометрової траси стається величезна кількість смертей. Вона пролягає між містами Аріка і Ікіке. Небезпека криється в майже незмінному пейзажі. Багато водіїв втрачають концентрацію і вилітають з шосе. Вночі водії нерідко засипають. Не меншу небезпеку становить сильний боковий вітер.

5. Дорога біля каньйону Скіпперс (Нова Зеландія)

Нова Зеландія - фото 239290

Ця дорога протяжністю в 25 кілометрів лежить прямо в скелі. Їй вже майже 140 років. Розширити дорогу неможливо, від чого утворюється купу проблем. Тут важко роз’їхатися навіть двом легковим машинам. Побудована дорога була в XIX столітті місцевими шахтарями.

6. Гірський тунель Гуолян (Китай)

Знаменитий гірський тунель є однією з визначних пам’яток Китаю. Його протяжність становить 1,2 кілометра. Відкриття дороги відбулося 1 травня 1977 року. З тих пір на ній регулярно трапляються нещасні випадки. Найчастіше – через каменопади.

7. Шосе Далтон (Аляска)

Аляска - фото 239293

З’явилося це шосе під час зведення нафтопроводу. Ще на стадії проектування стало зрозуміло, що дорога стане однією з найнебезпечніших в світі. За іронією долі, її протяжність становить 666 км. Довгий час її використовували винятково для комерційних рейсів. Для всіх авто шосе відкрили тільки в 1994 році.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.