Пивоварський вирішив піти з посади міністра

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський не працюватиме в уряді наступного року.

Про таке своє рішення він заявив на брифінгу у п’ятницю.

“Від самого початку ми, я і моя команда, казали, що готові присвятити роботі рік. І це був рік складний, але досить успішний”, – зазначив Пивоварський.

“Зараз я ухвалив для себе рішення, що я піду з посади міністра. Рішення моє персональне, абсолютно усвідомлене”, – повідомив він.

“Це не означає, що з понеділка я не виходжу на роботу, буде період транзиції. Це означає, що своїм колегам і прем’єр-міністру я кажу, що вони не повинні розраховувати на мене в новому уряді, який, я впевнений, буде працювати наступного року”, – заявив Пивоварський.

Він сподівається, що депутати підтримають його відставку.

Його заступники Володимир Шульмейстер і Володимир Омелян також звільняться.

“Ми підготували дуже якісний ґрунт для реформ, мій наступник прийде не на пусту сторінку… Потрібно буде систематично продовжувати те, що ми почали”, – сказав міністр.

За його словами, завдання було започаткувати правильний рух вперед на кілька років вперед – і за цей рік вдалося зробити транспортну індустрію привабливою для інвесторів.

“Хоча я планую повернутися в бізнес, свою долю я абсолютно пов’язую з Україною і волію бачити її сильною та успішною. Після року на цій посаді я точно знаю, що це можливо, – необхідно лише, щоби кожен, від кого залежить доля України, віддав їй перше місце у списку своїх пріоритетів”, – сказав Пивоварський.

Серед важливих моментів щодо Міністерства інфраструктури Пивоварський назвав питання “справедливої оплати (праці) бюрократів”.

“Дуже важко керувати індустрією, де оборот майже 100 мільярдів гривень, де півмільйона людей, нести величезну відповідальність – дуже важко це робити за 6 тисяч гривень. Дуже важко мотивувати людей нових приходити з рикну на 5,4 тисячі гривень – це середня зарплата по міністерству. Це найнижча середня зарплата серед усього Кабінету міністрів”, – сказав він.

“Міністерство не може керуватися волонтерами. Це не sustainable. Це можна зробити рік, може, трохи більше, але якщо не буде вирішено це питання, у нас не буде sustainability (стійкості системи – ред.)”, – заявив Пивоварський.

Він сказав, що порушував це питання на різних рівнях – уряду, президента, європейських донорів – але питання досі не вирішено.

“Сьогодні Арсеній Яценюк заявив, що реформа держслужби є пріоритетом на наступний рік. Подивимось. Якщо це вийде, буде просто чудово. Бо, я відверто зараз кажу, це є одна з больових точок бюрократії в Україні. Ця проблема буде за нами бігати, поки її не вирішать”, – заявив Пивоварський.

За словами джерела “Української правди” в оточенні Пивоварського, причина відставки в тому, що проти нього велася інформаційна кампанія.

Пивоварському так і не дали визначеності з приводу зарплати його заступників, а вони втомилися працювати фактично за безкоштовно, маючи репутаційні ризики.

Пивоварський збирається найближчі кілька місяців відпочити, а потім продовжити роботу в корпоративному секторі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *