У 90% водіїв дзеркала відрегульовані неправильно

Ця цифра зі статистичних даних. А ось як правильно відрегулювати дзеркала аби уникнути неприємностей на дорозі читайте нижче.

Регулювання лівого бокового дзеркала

Відхиліться вліво так, щоб практично торкнутися бокового вікна. Налаштуйте дзеркало так, щоб бачити заднє крило автомобіля (як це показано на картинці). Коли ви звично влаштуєтесь в кріслі, в дзеркалі ви практично не побачите бічне крило свого автомобіля.

Регулювання правого бокового дзеркала

Відхиліться вправо так, щоб ваша голова знаходилася по центру автомобіля. У дзеркалі ви так само повинні побачити заднє крило авто (див. малюнок).

Регулювання дзеркала заднього виду

Центр дзеркала заднього виду повинен знаходиться по лінії центру заднього скла.

Тест-драйв

Проїхавши із дзеркалами, відрегульованими таким чином, ви помітите, що «сліпих» зон стало набагато менше. Ви бачите автомобіль в дзеркалі заднього виду, а якщо він починає вас обганяти, то частину його ви продовжуватимете бачити у задньому дзеркалі, а частину – вже в бічному. Завдяки цьому, вам буде легше перешиковуватися з ряду в ряд, а небезпека виникнення аварійної ситуації істотно знизиться.

Корисні поради:

  1. На початку вам буде дуже незвично їздити з дзеркалами, відрегульованими таким чином. Але почекайте тиждень і ви звикнете настільки, що не будете розуміти, як раніше ви їздили інакше.
  2. Будьте обережні при паралельній парковці. При такому регулюванні дзеркал вам потрібно буде більше крутити головою і відхилятися, щоб побачити свою машину і машину, що поруч.
  3. Постійно кидайте погляд в дзеркала, а не тільки в той момент, коли ви хочете перешикуватися. Така манера дозволить вам постійно бути в курсі обстановки на дорозі і правильно здійснювати різкі непередбачувані маневри (наприклад, коли ви об’їжджаєте яму).

Важливі попередження:

  1. Не регулюйте дзеркала під час руху.
  2. Навіть в правильно відрегульованих дзеркалах є сліпі зони. Тому іноді краще кинути швидкий погляд через плече при маневрі, щоб не збити, наприклад, велосипедиста або мотоцикліста. Погляд через плече дає вам ту необхідну інформацію, яку ви ніколи не отримаєте, дивлячись навіть в правильно відрегульовані дзеркала.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.