За порушення ПДР у новачків посвідчення водія… забиратимуть

Кабмін ухвалив рішення не повертати перші посвідчення водія, якщо водій скоїв правопорушення і був позбавлений права керувати транспортним засобом. Відповідну постанову оприлюднили на веб-порталі Кабміну.

Документ передбачає, що «…повернення водійського посвідчення особам, які мають його вперше і позбавленим права на керування транспортними засобами, не здійснюється».

До слова, цікаво та популярно інформацію про Правила дорожнього руху можна почерпнути із каналу у Telegram  https://t.me/PDRUA

Таким чином, тепер водій-новачок не матиме можливості відновити вилучені «права» навіть після здачі іспитів (теоретичного і практичного) і проходження медогляду. Щоб отримати нове посвідчення водія, йому доведеться пройти весь шлях отримання прав, починаючи з автошколи.

Нагадаємо, в листопаді 2017 прийняли рішення, що перше водійське посвідчення в Україні видаватимуть на 2 роки. Якщо протягом двох років з дня його видачі особою не було вчинено 3 і більше адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, водій може отримати постійне посвідчення.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.