4 липня – День поліції України

Президент Петро Порошенко заснував День поліції України 4 липня. Про це він повідомив у середу, 4 квітня, під час вручення сертифікатів водного і автомобільного транспорту Національній поліції України.

Президент уже підписав указ про введення нового професійного свята.

Я порадився з міністром, і сьогодні підписав указ про введення нового професійного свята – Дня поліції України 4 липня. У мене сказано, що перенесення з 4 серпня на 4 липня. Не перенесення, а заснування, так само, як ми з вами започаткували нову поліцію», – сказав він.

За словами Порошенка, на сьогоднішній день у цьому підрозділі несуть службу 15 500 молодих співробітників.

Сьогодні в цьому підрозділі несуть службу 15,5 тисяч молодих мотивованих співробітників, головна мета яких допомагати і захищати людей, захищати мир і порядок на вулицях українських міст, сіл і селищ», – зазначив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що українська поліція отримала десять нових катерів і більше 100 авто.

Нагадаємо, 4 липня 2015 року в Києві склали присягу патрульні поліцейські. А в грудні Порошенко підписав указ про святкування 4 серпня Дня національної поліції.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.