Авто на єврономерах продають за безцінь… але не всім

У мережі на OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) виставили на продаж три автомобілі на єврономерах: BMW 320 1996 р.в., Volkswagen Passat 1991 р.в. і Mercedes-Benz Е 220 1996 р.в. машини були конфісковані на митному пункті пропуску за контрабанду.

Поки точної цифри про кількість подібних автомобілів немає. Але приблизно 300-500 таких авто зберігається в західних областях. Про це повідомив директор майданчика Віктор Вишньов, передає UBR.

За словами чиновника, виставлені автомобілі роздають безкоштовно за умови офіційної і повної перереєстрації та проходженні всіх правил розмитнення зі сплатою всіх податків.

Експерти підрахували в яку суму обійдеться розмитнення цих автомобілів, і дійшли висновку, що покупцеві вона обійдеться приблизно від 163 тис. до 222,5 тис. грн.

Вишньов зазначає, що митниця часто виставляє завищені ціни на автомобілі, тому машини не продаються і часто справа доходить до безкоштовної їх реалізації.

Але за законом безкоштовний автомобіль може дістатися в якості подарунка:

– органам держвлади;

– установам охорони здоров’я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту та ін.;

– установам виконання покарань;

– слідчим ізоляторам;

– військовим формуванням;

– на благодійні цілі;

– для переробки, знищення (утилізації) такого майна.

Виходить, що держава, отримуючи автомобіль в користування буде оплачувати його реєстрацію самій собі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.