Mercedes-Benz EQC: перші подробиці про кроссовер-електрокар

Уже наступного тижня відкриється автосалон в Женеві на якому Mercedes-Benz збирається представити повністю електричний кросовер EQC – повідомляє Аvtoblog.ua

Напередодні офіційної презентації авто, компанія провела фінальні тести його передсерійного прототипу.

Випробування проходили в Лапландії, де температура -35 градусів за Цельсієм не рідкість. У Mercedes-Benz в цьому регіоні є спеціалізована база в Ар’єплуг, на якій автомобіль долав круті підйоми і спуски, випробовувалася робота його систем стабілізації на покриттях з різним коефіцієнтом зчеплення.

В цілому кросовер пройшов близько 500 тестів, і особливу увагу німці приділяли роботі його батарей в умовах запуску в холодну погоду. Були також проведені спеціальні тести клімат-контролю автомобіля, перевірена робота зарядних кабелів, систем рекуперації енергії і проведена їх калібрування.

Головний технічний інженер Mercedes-Benz EQC Майкл Келз розповів, що електричний кросовер вийшов дуже динамічним і потужним, хоча з іншого боку його поведінку можна порівнювати з тихим планером, але якщо буде потрібно, він може залишити на обличчі водія неприховану посмішку.

Також Майкл Келз констатував, що всі основні тести для EQC залишилися позаду, і тепер компанія зосередиться на його ретельному налаштуванні.

Mercedes-Benz EQC побудований на платформі Modular Electric Architecture (MEA), створеній Daimler для майбутньої лінійки електромобілів, і EQC стане першою моделлю суббренда EQ. Платформа характерна тим, що акумулятори розташовуються в підлозі, а електродвигуни монтуються на одній або обох осях. Очікується, що ємності батарей EQC вистачить на 500 кілометрів шляху по циклу NEDC.

Із таким суттєвим показником Mercedes EQ C зможе увійти в топ-10 електромобілів за запасом ходу.

У продажі електрична новинка «Мерседес» повинна з’явитися в 2019 році. Імовірно, EQ C буде коштувати на рівні добре укомплектованого Mercedes GLC. В Україні в залежності від комплектації за цей автомобіль просять від $52 000 до $150 000.

Головним конкурентом EQC називають Jaguar I-Pace.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.