Черговий «сюрпризів» для водіїв

Наступного тижня президент планує підписати законопроект про паркування. І після набрання ним чинності автомобілістів чекає не тільки суворий контроль за дотриманням швидкісного режиму, а й катастрофічний брак паркомісць, передає auto.tsn.ua.

На сьогодні в країні, згідно статистичних даних, налічується близько 1,2 мільйона автомобілів, а місць для паркування… тридцять шість тисяч. Поки ж авто паркують уздовж узбіч, на тротуарах і в усіх можливих місцях, а то і в два ряди. І подібне блокування дороги спостерігається не лише в центральних, але і в спальних районах.

Поки що обходилося попередженнями. Штрафи виписували лише тим, хто перекрив рух. Таких порушників в Україні налічується вже… 24 тисячі.

У новому Законі прописано, що штрафувати за порушення правил парковки зможуть і без присутності водія, квитанцію залишатимуть на лобовому склі. Або ж дозволять евакуювати автомобіль, при цьому фіксуючи все на фото і відео.

Більш того, камери відеофіксації фіксуватимуть і порушення правил парковки, так що, залишивши машину хоч і на пару хвилин ризикуєте втратити кругленьку суму.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.