За минулий рік посвідчення водія в Україні отримали 3620 іноземців

Про це повідомили у прес-службі Головного сервісного центру МВС України.

Щорічно запит на отримання посвідчення водія в Україні є у декількох тисяч іноземців, які перебувають на території країни у зв’язку з роботою, навчанням або з особистих причин. Більшість іноземних громадян складає іспит з Правил дорожнього руху у місті Києві, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Одеській областях.

За даними МВС, торік посвідчення водія в Україні отримали громадяни 100 країн. Найчастіше зверталися з цього приводу громадяни Росії – 982, Азербайджану – 319, Молдови – 246, Китаю – 188, та Грузії – 182. У списку отримати право кермування автомобілем в Україні були також громадяни Туркменістану, Вірменії, Узбекистану, Туреччини, Білорусі, Сирії, Іраку, В’єтнаму, Казахстану, Німеччини, Польщі, Гвінеї, Індія, Таджикистану, США, Пакистану, Йорданії, Литви та інших країн.

Відповідно до українського законодавства, іноземці мають право керувати транспортними засобами на території України на підставі міжнародного водійського посвідчення, але після прописки в Україні вони мають отримати також водійське посвідчення українського зразка. Отримання другого (українського) водійського посвідчення проводиться протягом 60 днів та передбачає складання іспитів у ДАІ (без проходження навчання у автошколі).

Уже найближчим часом іноземним громадянам стане зручніше складати теоретичну частину іспиту на отримання права керування транспортними засобами: за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні питання іспиту тепер будуть доступні англійською мовою. Мову тесту можна обрати самостійно перед початком проходження іспиту.

Аби скласти іспит для отримання водійського посвідчення, іноземцям необхідно надати: документ, що посвідчує особу — посвідка на постійне/тимчасове проживання, копію ідентифікаційного коду (у разі наявності), чинну медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортними засобами відповідної категорії (форма 083/о) та свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.