На АЗС ціни все ростуть, а Антимонопольний комітет тільки почав щось підозрювати…

Літр бензину категорії А-95 у середньому по Україні сьогодні, 30 січня, вранці коштує 30,69 грн. Залежно від заправок ціна на це пальне коливається від 28,39 грн до 32,99 грн. Тобто зекономити чи переплатити можна до 4,6 гривень.

Літр дизельного палива обійдеться водіям у середньому в 28,56 грн. Ціни на АЗС різняться від 26,62 грн до 30,49 грн.

Газ для автомобілів коштує в середньому 12,97 грн. Мінімальна вартість на мережевих АЗС – 12,05 грн, максимальна – 13,89 грн.

Антимонопольний комітет України запідозрив трейдерів у змові з метою підвищення цін на пальне. Про це заявив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович, передає “5 канал”.

«На сьогодні є три групи, яких визначено як потенційних відповідачів – це компанія “Надежда” (мережа АЗС BVS), WOG і OKKO. Але на сьогодні рішення не винесено, розслідування не закінчено, тому не варто передчасно говорити про те, що є конкретні винуватці», – сказав Полюхович.

За словами чиновника, АМКУ планує упродовж кількох місяців завершити розслідування та винести рішення. У рамках розслідування АМКУ направив запити у Державну фіскальну службу, Міненерговугілля та учасникам ринку з найвищими цінами.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.