Імпорт бензину з Польщі відновлено

ОККО, WOG, Socar і “Альянс Ойл Україна” відновили імпорт бензину марки А-95 виробництва польського НПЗ в м Плоцьку, що належить концерну “Орлен”, повідомили в “Консалтинговій групі А-95”. Про це з посиланням на enkorr повідомляє БизнесЦензор.

Нагадаємо, що востаннє поставка польських бензинів в Україні здійснювалися у травні минулого року.

Поставки відновилися в грудні. Тоді було сумарно поставлено 4,5 тис. т. ще 2,6 тис. т. було імпортовано за 8 днів січня.

Найбільшим постачальником став WOG, імпортувавши 3,2 тис. т. ОККО поставила 2,6 тис. т, Socar – близько 1 тис. т, “Альянс Ойл Україна” – 0,3 тис. т.

У січні-травні 2017 .р до припинення імпорту, з Польщі в Україну було поставлено 19,2 тис. т бензину. Основними одержувачами польського А-95 були WOG, “Альянс Ойл Україна” і Socar.

Крім бензину, в травні зупинився також імпорт ДТ. За 5 місяців 2017 р. імпорт ДТ склав 26,9 тис. т.

Зупинка експорту в Україну сталася через брак продукту на внутрішньому ринку Польщі. За даними джерел в польському концерні, недавнє відновлення поставок поки не означає їх стабільності в майбутньому, так як “Орлен” активно розглядає морський експорт, ліквідність якого значно зросла в останні місяці.

«Діючі терм-контракти з українськими контрагентами припускають можливість поставок як польського, так і литовського бензину, але, швидше за все, ставка все ж робиться на Литву», – вважає джерело видання.

PKN Orlen – одна з найбільших в Центральній Європі нафтопереробних компаній. Управляє мереджею НПЗ: у Польщі (3), Чехії (3) і Литві (1), включаючи ультрасучасний НПЗ в Плоцьку. Також PKN Orlen управляє мережею з 2679 АЗС: 1749 в Польщі, 565 в Німеччині, 339 в Чехії і 26 в Литві. Група є одним із найбільших постачальників нафтопродуктів в Україну.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.