Президент заборонив жінкам водити автомобілі

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухаммедов встановив заборону, згідно з яким жінкам не можна водити автомобілі. Про це повідомляє видання Chronicles of Turkmenistan.

Заборона була оголошена ще в середині грудня 2017 року. Однак, патрульна поліція почала зупиняти жінок-водіїв тільки зараз, позбавляючи їх водійських прав і відправляючи автомобілі на автостоянки.

Джерело, близьке до патрульної поліції, повідомив, що міністр внутрішніх справ раніше звернувся до президента і сказав, що велика частина нещасних випадків на дорогах відбувається через водіїв-жінок або за участю жінок-водіїв. Глава держави, за словами джерела, таким чином вирішив питання, що виникали.

UРD. Раніше президент Туркменістану заборонив машини чорного кольору, оскільки вони ніби-то “приносять нещастя”. Як повідомляв NewsOne, влада Туркменістану заборонили експлуатувати машини всіх кольорів, крім білого.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.