Made in Ukraine: Омелян хоче запустити виробництво електрокарів

Міністр інфаструктури Володимир Омелян у своєму інтерв’ю для Insider розповів про намір запустити виробництво електрокарів та запчастин до них. Омелян хоче залучити провідних виробників літієвих батарей до виготовлення електромобілів в Україні.

«Те, що ми плануємо, це 15 років розвитку ринку електрокарів в Україні, але це і виробництво. Я хочу привести світових гігантів в сфері виробництва літієвих батарей, поки ця технологія ще придатна і вона використовується. У нас насправді є десь 10-15 років часу, щоби використати той літій, який у нас є, потім перейдуть на графен чи щось інше – і на цьому родовищі будуть випасати корів, як це сьогодні відбувається», – сказав він.

Омелян також відзначив переваги електрокарів: авто дешевше у виробництві, набагато простіше. Міністр запевнив, що українці вже готові до такого нововведення, адже український споживач – модерний, а електромобілі зараз у тренді. А трендам сучасне суспільство віддано слідує.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.