Народні обранці пропонують позбавляти водіїв прав на 10 років за проїзд на червоний сигнал світлофора

Наша країна займає одне з перших місць в Європі за смертністю і травматизмом на дорогах. Якщо в європейських країнах рівень смертності в результаті ДТП становить в середньому чотири людини на 100 000 населення, то в Україні цей показник становить близько 13,5. Безліч аварій на дорогах трапляються саме через те, що правопорушники проїжджають на забороняючий червоний сигнал світлофора.

Ця статистика підтверджується і жахливими ДТП, які трапилися в Україні за минулі місяці.

У зв’язку з цим народні депутати внесли на розгляд Верховної Ради законопроект №7432 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції і за проїзд на заборонний сигнал світлофора)».

Так, згідно з цим законопроектом проїзд на заборонний сигнал світлофора тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і позбавлення права керування транспортними засобами на строк десять років.

Крім того, зазначеним законопроектом депутати також пропонують позбавляти навічно водійських прав тих водіїв, які керували транспортним засобом в стані алкогольного або наркотичного речовини.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.