«Каток» на дорогах або, як завжди, зима приходить несподівано

Сильный мороз спровокував появу льоду на дорогах та тротуарах більшості областей України.

Ось як про столицю на власній сторінці у Facebook написав адвокат Юрій Іващенко:

«Будьте дуже уважні. Київ. -2 градуси морозу. Зараз на вулиці тотальний лід. Як на дорогах, так і на тротуарах. Нічого не посипано. Лід як завжди з’явився несподівано…»

Негода змінила графік руху громадського транспорту в багатьох містах і селах нашої країни. У столиці через ожеледицю 7-бальні затори, на під’їздах до Києва  також ускладнений рух. Почастішали випадки ДТП та звернень до лікарів-травматологів.

На сьогодні синоптики прогнозують ожеледь та тумани у більшості областей. Виключенням є лише Південь України.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з 4 ранку на ключових магістралях країни служби Укравтодору будут оброблять автомагістралі відповідними реагентами і сіллю.

Про це він написав у соцмережі: «Через дощ, який почався в 4-5 годин під ранок в центральних і східних регіонах і мінусову температуру на багатьох дорогах – ожеледиця. Вона стала причиною ряду ДТП. Найскладніша ситуація зараз в Київському регіоні. У всіх інших областях проїзд забезпечений»

У боротьбі з негодою задіяно близько 350 одиниць техніки і 500 співробітників.

«Просимо бути максимально уважними, їхати з меншою швидкістю, ніж зазвичай», – додав міністр.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.