Мережеві заправки у змові?

Ціни на дизельне паливо і бензини стрибають все вище і вище. «Ситуація на ринку світлих нафтопродуктів перебуває під контролем Антимонопольного комітету України…» – заявив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович. За словами представника державного регулятора, те, що на всіх заправках планомірно почали підвищуватися ціни на бензин ще не означає присутність об’єктивних причин для цього явища.

Натомість представники імпортерів нафтопродуктів і оператори ринку, яких запросили на брифінг пояснювали підвищення цін на бензини низкою об’єктивних факторів, серед яких зростання котирувань на нафту, зростання курсу валют, збільшення термінів відвантаження нафтопродуктів і відсутність залізничних цистерн для перевезення бензину і дизельного палива, збільшення експлуатаційних/виробничих витрат на утримання АЗС, а також скорочення обсягів поставок бензинів і дизельного палива з Білорусі.

Нагадаємо, ціни на дизельне паливо і бензини почали дорожчати ще з 8 вересня. У період з 7 вересня по 20 листопада середня вартість бензину марки А-92 “на пістолеті” виросла на 2,97 грн./л, А-95 – на 2,90 грн./л, А-95 + – на 2,87 грн./л , а ДТ додало 3,37 грн./л.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.