Електрокари стають вигіднішими від “бензинових” авто

При інтенсивному використанні покупка електромобіля в Україні вигідніша, ніж порівняної моделі “звичайного” автомобіля з двигуном внутрішнього згорання – повідомляється на порталі автоновин.

Економія, за 5 років експлуатації, може досягати 600 тис. грн. Про це в ході EV Forum, заявив керівник проектного офісу з розвитку інфраструктури ДТЕК Ігор Ковальов.
“Стартова ціна електромобіля вища. Однак якщо він використовується інтенсивно, наприклад, в автопарку великої компанії, то нижчі експлуатаційні витрати з лишком перекривають цю різницю. При пробігу 200 тис. км, який в корпоративних автопарках досягається всього за 5 років, витрати на зарядку електромобіля будуть в 10 разів менші, ніж на покупку бензину в разі машини з ДВЗ. Технічне обслуговування електромобіля також дешевше. в цілому, за нашими розрахунками, економія при експлуатації електромобіля за 5 років може становити 600 тис. грн.”, – повідомив  Ігор Ковальов.

При цьому експерт зазначив, що поки що обмежений запас ходу електромобілів і слабкий розвиток зарядної інфраструктури стримує можливість масового переходу на електротранспорт.

«В Україні поки що мало швидкісних зарядних станцій потужністю в 50 кВт, які б дозволяли заряджати електрокари без особливих проблем. Їх розвиток дозволить різко збільшить привабливість електротранспорту, посприяє появі нових моделей електромобілів в Україні та знизить на них ціни», – резюмував Ігор Ковальов.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.