Електронний договір купівлі-продажу

Електронний договір купівлі-продажу у СЦ МВC за рік зекономив громадянам півмільярда гривень – Владислав Криклій

Одним із перших кроків реформи, коли рік тому на зміну МРЕВ почали створювати сервісні центри МВС, стала ліквідація довідки-рахунку, за якою раніше здійснювали перереєстрацію транспортних засобів. Довідка-рахунок, яку прозвали «Королевою корупції», була знищена. Замість неї у зручних та комфортних для громадян сервісних центрах МВС запровадили безкоштовний електронний договір купівлі-продажу, який оформлюється безпосередньо у адміністратора центру. Саме завдяки електронному договору купівлі-продажу послуга стала швидкою та зручною, а сам процес оформлення авто триває від 2 до 3 годин.

«Одна з надважливих складових реформи – це спрощення процедур та прозорість отримання послуг у сервісних центрах МВС. Раніше, при реєстрації авто, громадянам різноманітні сторонні структури намагалися продати довідку-рахунок за вартістю у рази дорожчою від закупівельної. А МРЕВ лише сприяли такій схемі заробітку. Перше, що ми зробили у сервісних центрах МВС – ліквідували цю складову корупційної системи. Тепер ви можете прийти до сервісного центру МВС, укласти у адміністратора безкоштовний електронний договір купілі-продажу та отримати послугу зручно та швидко.  Протягом 2016 року у сервісних центрах МВС було укладено 520 000 договорів купівлі-продажу. Створення прозорої процедури дозволило заощадити громадянам майже півмільярда гривень» – коментує керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Як це було?

Довідка-рахунок у МРЕВ – це був документ, який для перереєстрації авто, за окрему плату оформлювали торговельні організації, які в свою чергу  купували бланки в ДАІ за формальні 27 гривень. А от вже автовласники змушені були платити до 2 000 грн, що включало в себе чималі корупційні складові на різних рівнях.

Як стало! 

Після ліквідації довідки-рахунку для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо підписати договір купівлі-продажу продавцем і покупцем особисто в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС у присутності адміністратора. Для цього необхідно надати документи, що посвідчують особу та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Оформлення договору купівлі-продажу у сервісних центрах МВС абсолютно безкоштовне (на відміну від нотаріально засвідчених договорів купівлі-продажу), а для завершення реєстраційних дій необхідно лише здійснити обов’язкові платежі по отриманню послуги перереєстрації транспортного засобу, встановлені законодавством. Крім того, покупець убезпечить себе від можливих ризиків кримінального походження транспортного засобу, оскільки сервісні центри МВС здійснюють перевірки за базами розшуку та Інтерполу, та безкоштовну перевірку в реєстрі обтяжень рухомого майна.

Сервісні центри МВС наголошують, що діючим договором купівлі-продажу є тільки той, що укладений безпосередньо у присутності адміністратора центру та посвідчений його печаткою, таке оформлення є безкоштовним!

Адреси сервісних центрів МВС по всій країні можна знайти на сайті . А проконсультуватися з приводу отримання послуг можна за телефоном (044) 290-19-88 або на офіційній сторінці Facebook Головний сервісний центр МВС.