Стартує 9-й OldCarLand!

Сотні ексклюзивних і раритетних машин різних років випуску з’їдуться на найбільший технічний фестиваль України OldCarLand. Він відбудеться восени — 28-30 вересня. Але цього разу — на території ВДНГ, поблизу якого станція метро Виставковий центр.

Це вже дев’ятий захід. Його організовує клуб технічної класики OldCarServiсe і «проект Кофейбус».

Серед учасників OldCarLand – легковики, вантажівки, автобуси, мото- і велотехніка. Найстарішим машинам фестивалю – більше 80 років. Багато із них збережені в єдиному екземплярі. Своїм ходом приїде чимало моделей, які випускалися протягом короткого часу невеликими партіями, — це перехідні, дрібносерійні та експериментальні машини. Також можна буде побачити автомобілі, що належали відомим і впливовим особам. Представлять повну лінійку радянських представницьких машин 1940-х – 1990-х років випуску. Серед них — ЗИС, ЗИМ, ЗИЛ, ГАЗ. Крім цього, можна буде помилуватися як розкішними Maserati, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, так і спортивними легковиками 1970-1980-х років виробництва. Декілька рідкісних європейських машин зараз реставрують саме до відкриття OldCarLand, їхньою першою поїздкою стане виїзд на подіум фестивалю. Масивні американські Oldsmobile, Chevrolet, Ford, Cadillac із надпотужними двигунами також прикрашатимуть центральні алеї виставкового центру.

На OldCarLand представлять найповнішу колекцію пасажирської техніки в Україні. Приїдуть унікальні ЛАЗи, збережені в єдиному екземплярі. Такі неможливо побачити ні на наших дорогах, ні в автомузеях світового рівня.

Частину експозиції спеціально для відвідувачів фестивалю привезуть із інших країн — Польщі, Білорусі, Латвії, Литви, Естонії, Молдови. Очікується перший радянський гоночний автомобіль світового рівня Lada Eva. Цю машину випустили 1988 року, оснастили турбованим двигуном на 300 кінських сил.

Відбуватимуться майстеркласи із відновлення автомобілів на подіумі фестивалю. Спеціалісти покажуть, як проходить лужіння кузова машини і продемонструють установку і зняття скла.

Спортивний напрям доповнюватимуть видовищні заїзди ралійних машин. Цілих три дні на спеціально відведеному майданчику гонщики дрифтуватимуть, виконуватимуть складні маневри й кататимуть відвідувачів.

У рамках фестивалю відбудеться ралі на старовинних автомобілях і пройде конкурс елеганції — коли власники машин будуть одягнені у вбрання епохи випуску авто. Наймолодші учасники зможуть також позмагатися, але на педальних машинах. Переможці отримають призи.

Родзинкою святкової програми буде виступ легендарного гурту Лейся Песня. Зі сцени лунатимуть пісні, написані у період коли випустили чимало культових машин фестивалю.

На OldCarLand працюватимуть ресторанні зони, розважальні дитячі сектори.

ФЕСТИВАЛЬ ПРАЦЮВАТИМЕ ЩОДНЯ З 09.00 — 20:00.

ВАРТІСТЬ КВИТКА – 120 грн. Для дітей віком до 12 років і учасників бойових дій вхід безкоштовний.