Коментарі КП “Київтранспарксервіс” щодо проїзду на Труханів острів.

Хочу трохи пояснити, щодо проїзду на Труханів острів. Почитав тут про нібито корупцію, “з людей гроші збирають” і т.ін.

1. Останніх кілька років платний проїзд автотранспорту на Труханів є сезонною історією. – З 9 травня до 30 вересня. А КП “Київпарктранссервіс” повинен забезпечувати доступ з 9-ої ранку до 9-ої вечора.
2. Цього року підприємство, як і повинне було, організувало і утримує контрольно-пропускний пункт. Що значить утримує?-Поставлені два шлагбауми, підвели електрику, встановили біотуалети, організували автостоянку. На якій, до речі, сьогодні машину можна залишити безкоштовно! 6 співробітників цілодобово чергують на пункті пропуску.
3. Оскільки острів є зоною відпочинку, для тих, хто туди приїжджає саме відпочивати, цього року організований проїзд по острову маршруткою. Безкоштовний! Курсують дві маршрутки, кожні 15 хвилин.
4. 50 гривень сьогодні платять тільки ті, хто не хоче залишати своє авто на парковці й їхати маршруткою. Усі вони отримують касовий чек. На пункті пропуску встановлений касовий апарат, у полі зору двох відеокамер.
5. Ми закінчуємо складати списки тих, хто мав і має право безкоштовного проїзду на Труханів острів. Це мешканці, співробітники баз, які знаходяться на остові, спортсмени, що там тренуються, обслуговуючий персонал, технологічний транспорт. Для розуміння: заявок отримали на понад півтори тисячі авто. Зараз опрацьовуємо їх. Найближчими днями ті, хто має право безкоштовного проїзду, отримають магнітні картки, за якими заїжджатимуть на острів. Ті, хто вже має тимчасові ламіновані пропуски – отримують постійні магнітні.
6. Коли запрацює в”їзд за магнітними картками, через шлагбаум інші автомобілі не заїжджатимуть. Машину треба буде залишати на парковці. Коштуватиме вона 5 гривень за годину.
7. Кошти йдуть на утримання пропускного пункту (зокрема, сплата за спожиту електроенергію, оренда та обслуговування біотуалетів тощо), оплату співробітників, оплату маршруток, які курсують по острову за договором з “Київпастрансом”. (вони обходяться нам у близько 3 000 гривень щодня).
8. І останнє: так, може, не все поки ідеально. Але ми, насправді, робимо все, щоб навести лад з доступом на Труханів. Щоб не проносилися там повз велосипедистів машини, які приїхали просто покататися, щоб острів став комфортною зоною відпочинку для киян. Облаштованою, прибраною, з необхідними сервісами і обслуговуванням. На конструктивну критику завжди готові відповідно реагувати. Долучайтеся, допомагайте, будемо разом робити Київ європейським!
З повагою, директор КП “Київтранспарксервіс” Володимир Першин

 

[SvenSoftSocialShareButtons]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *