Чи можна здати євробляху на розборку? Які ризики? Чи буде штраф?

Перше, що потрібно знати, це митний режим. Якщо авто ввозили особисто ви в митному режимі транзит, чи тимчасове ввезення (консульський облік) – здавши євробляху на розборку ви, з 15.11.21 року отримаєте митний штраф 170 тис. грн..

Друге, якщо навіть ви особисто не ввозили авто, якщо ви купували страховку на автомобіль, то інформація з страхової компанії про те, що ви експлуатуєте автомобіль передана до митних органів.
Тому, після закінчення строку на розмитнення – 15.11.21 року, митниця може викликати вас на митницю для уточнення інформації, з якою метою ви купували страховку та може скласти протокол на 170 тис. грн..

Третє, це якщо ви на євроблясі мали поліцейські штрафи, або були у ДТП. В такому разі інформацію про вас, як особу, яка експлуатувала такий автомобіль поліцією була передана на митницю і тому у разі не розмитнення автомобіля, чи не вивезення строк до 15.11.21 року митниця випише штраф у розмірі 170 тис. грн.

п.с. У зв’язку із некоректним формулюванням в законі про розмитнення положень щодо строків, строк на розмитнення євробляхи, або на її вивезення закінчується не 15.13.21, а 15.11.21.

 

Кандидат юридичних наук
Адвокат Казачук Іван

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн