ПРЕС-РЕЛІЗ безстрокової масштабної акції-вимоги в Урядовому кварталі «За доступне розмитнення»!

Громадська організація «Всеукраїнська організація «Авто Євро Сила» 3 листопада 2020 року вкотре влаштовує в Урядовому кварталі масштабну акцію-вимогу «За доступне розмитнення»!

Підстава зібрання десятків тисяч людей з усієї України – брак поступок зі сторони влади щодо прийняття закону про доступне розмитнення, невиконання обіцянки від Президента України піти назустріч простим людям та надати можливість їм розмитнити їхні автомобілі за доступною ціною.

30 жовтня 2020 року електронна петиція до Президента України № 22/105108-еп «Виконати обіцянку дану своїм виборцям та виборцям Політичної партії «Слуга Народу» щодо вирішення питання доступного розмитнення та знаходження на території України автомобілів європейської реєстрації» набрала необхідних 25 тисяч підписів.

Того ж дня відбулася зустріч Олега Ярошевича із радником Голови Офісу Президента України, під час якої було передане звернення до Офісу Президента України, відповідно до абзацу 2 підпункту 1 пункту 5 «Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Президентові України», що затверджений Указом Президента України від 28.08.2015 року №523/2015, у якому були  поставлені питання щодо:

1. створення робочої групи та залучення до опрацювання порушених в електронній петиції питань представників від Громадської організації «Всеукраїнська організація «Авто Євро Сила»;
  2. долучення до робочої групи представників Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України, а саме голови вищезазначеного комітету Гетманцева Данила Олександровича, народних депутатів України: Ковальова Олексія Івановича, Заблоцького Мар’яна Богдановича, Міністра внутрішніх справ України Авакова Арсена Борисовича та голови Державної митної служби України;
  3. проведення спільної наради з народними депутатами політичної партії «Слуга Народу» та прийняття спільного рішення про негайне включення до порядку денного на засідання комітету фінансів, податкової та митної політики комплексного законопроєкту про доступне розмитнення 3704-3706.

Станом на 2 листопада 2020 року питання прийняття закону про доступне розмитнення та знаходження на митній території України автомобілів європейської реєстрації не вирішено. Разом з цим, минулого тижня, а саме 28 жовтня 2020 року, Уряд розширив повноваження поліції в частині вжиття заходів для виявлення випадків неправомірного керування транспортними засобами, щодо яких порушено окремі обмеження, встановлені Митним кодексом. Це автоматично тягне за собою впровадження на дорогах митно-поліцейського терору водіїв, що їздять на автомобілях європейської реєстрації.

Нещодавно політична партія «Слуга Народу» оприлюднила офіційну заяву щодо варіантів виходу з кризи, створеної провокаційним рішенням Конституційного Суду.

Народні депутати України зазначили, що у держави може бути тільки три шляхи виходу з кризи, яку спровокував теперішній склад Конституційного Суду. Або судді КС добровільно підуть у відставку, відкривши можливості до відновлення доброчесності, професіоналізму та конституційності в діяльності органу. Або долю цих суддів та їхніх нікчемних рішень визначить вулиця. Або  третій шлях: Верховна Рада ухвалить справедливе та єдине логічне рішення, проголосувавши за запропонований Президентом Володимиром Зеленським законопроєкт №4288 «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства».

Громадська організація «Всеукраїнська організація «Авто Євро Сила» заявляє, що в ситуації із законом про доступне розмитнення вбачається лише два виходи з кризи. Або народні депутати України приймуть закон про доступне розмитнення, або долю цих народних депутатів та їхніх нікчемних рішень визначить вулиця.

Другий шлях створює додаткову небезпеку для державності, тому перший шлях виходу з кризи залишається безальтернативним.

Контактна особа: Казачук Іван 093-852-90-59

SOS АЄС Telegram